Verbazingwekkend lekkere courgette voor de winter: hoeveel je er ook maakt, het zal nog steeds niet genoeg zijn (het meest succesvolle recept)

Verbazingwekkend lekkere courgette voor de winter: hoeveel je er ook maakt, het zal nog steeds niet genoeg zijn (het meest succesvolle recept)

Hallo allemaal. Vandaag ga ik courgette klaarmaken voor de winter - het is ongelooflijk lekker, ik kan niet stoppen met eten! De courgette is erg smaakvol, sappig en knapperig. Alles wordt eenvoudig bereid en bewaard op kamertemperatuur.

Ieder jaar maak ik deze bereiding en elke keer als het niet genoeg is, wordt alles met een knal opgegeten! ‼️ Ik weet zeker dat je dit courgetterecept erg lekker zult vinden en ook jouw favoriet zult worden.

Wat je nodig hebt:

*glas 250 ml.

  • courgette - 1,5 kg.
  • paprika - 2 st.
  • bittere (hete) peper - 1 st.
  • knoflook - 1 kop
  • zout - 1 eetl.
  • suiker - 1/2 kop
  • plantaardige olie - 1/2 kop
  • tomatenpuree - 250 g.
  • azijn 9% - 1/4 kopje

‍Hoe te koken:

Schil de courgette; indien groot, verwijder de zaadjes en snij in halve ringen van een centimeter dik.

Het gewicht van de geschilde courgette is anderhalve kilo, in een diepe pan gedaan.

Geschilde groenten zijn 2 paprika's, 1 hete hete peper en knoflook, vermalen in een blender of door een vleesmolen gaan.

Doe het in een pan met de courgette, voeg zout, suiker, plantaardige olie, tomatenpuree en azijn toe.

Roer, zet op het vuur en breng aan de kook, de courgette geeft sap.

Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het onder het deksel op laag vuur gedurende 30 minuten sudderen. Tijdens het stoofproces de courgette meerdere keren roeren.

Steriliseer ondertussen schone potten en deksels, haal de pan van het vuur en plaats ze onmiddellijk in gesteriliseerde potten.

Schroef of rol op met gesteriliseerde deksels. We draaien de potten om en verpakken ze.

Laat het volledig afkoelen; deze salade kan bij kamertemperatuur worden bewaard.

Het blijkt een heel lekker tussendoortje; je kunt het voor de winter bewaren of koken en meteen opeten.

Ze passen goed als aperitiefhapje bij aardappelen, vlees of vis. De voorbereiding is wat je nodig hebt, probeer het zeker. Eet smakelijk allemaal!

Vorige publicatie: Het is tijd voor zomerse pasta met courgette en olijven: een gerecht dat ideaal is voor de lunch onder een parasol of in de tuin

Volgende publicatie: Heerlijke chocoladetaart: de cake wordt luchtig, zacht en vochtig (hoeft niet te weken, ik deel het recept)

Gerelateerde publicaties