Hoe maak je een make-up sponsje schoon: 4 manieren om een make-up sponsje schoon te maken

Hoe maak je een make-up sponsje schoon: 4 manieren om een make-up sponsje schoon te maken

Om een procedure als make-up te vergemakkelijken, gebruiken de meeste vrouwen een zacht sponsje. Dit handige hulpmiddel helpt het aanbrengen van foundation te versnellen. Na gebruik moet zo'n beautyblender onmiddellijk worden schoongemaakt, iets wat veel mensen vergeten. Hoe je de spons moet wassen en hoe je dat op een kwalitatieve manier moet doen, deelt onze redactie.

Hoe beter je je beautyblender verzorgt, hoe langer hij meegaat. Daarom moet je hem na elk gebruik grondig schoonmaken. Vergeet ook niet om je sponsjes regelmatig te vervangen door nieuwe. Ze hebben de neiging om na verloop van tijd hun elasticiteit te verliezen.

Hoe maak je een foundation spons schoon?

Belang van de procedure

© Depositphotos

Het is altijd belangrijk om een beautyblender voor make-up voorzichtig schoon te maken. Make-upartiesten dringen hier niet voor niets op aan. Er zijn een aantal redenen waarom het zo belangrijk is om de spons te wassen:

  • Gezondheid van de huid. Plakkerige foundationresten op een beautyblender zijn een goede voedingsbodem voor veel bacteriën en een ideaal oppervlak voor stof om zich op te nestelen.
  • Kostenbesparing. Als je muffe foundationresten niet verwijdert, kun je er geen nieuwe portie van maken. Daarom zal het verbruik van zo'n cosmetisch product toenemen.
  • Esthetisch moment. Om make-up er fris, duur en netjes uit te laten zien, moet je het gebruik van een vies sponsje vergeten. Het zal immers niet alleen niet helpen om een egale en mooie tint aan te brengen, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van dermatologische problemen.

Methode #1: zeep gebruiken

Neem een stuk gewone harde zeep of hypoallergene babyzeep. Maak de beautyblender goed nat met warm water. Knijp er een beetje in. Zeep dan je handen in met de gekozen zeep tot je een dik schuim krijgt. Kneed de schuimspons zachtjes met je vingers. Spoel hem daarna goed uit en wring hem lichtjes uit (niet uitwringen!).

Methode #2: shampoo aanbrengen

Giet warm water in een kommetje. Voeg er een beetje shampoo of douchegel aan toe. Leg een spons in de vloeistof. Knijp na 10 minuten zachtjes in de spons om onzuiverheden te verwijderen. Spoel daarna goed af onder stromend water.

Methode ### Methode #3: Micellaire waterreiniging

Gebruik een alcoholvrije make-up remover. Breng micellair water aan op de beautyblender. Kneed het een paar minuten goed met je vingers. Verwijder vervolgens het resterende micellair water door krachtig af te spoelen.

Methode ### Methode #4: De magnetron gebruiken

Giet een beetje warm water in een bakje. Voeg een paar druppels vloeibare zeep toe. Leg een spons in de resulterende vloeistof. Stuur het bakje met de schoon te maken beautyblender 40-60 seconden in de magnetron. Vooraf is het nodig om het maximale vermogen in te stellen. Wacht vervolgens tot de spons een beetje is afgekoeld en spoel hem voorzichtig af onder stromend water.

Gebruik geen hete vloeistof om de beautyblender schoon te maken. Gebruik alleen lauw water om de schuimstructuur van de spons niet te beschadigen. Droog hem niet op de verwarming en stop de beautyblender niet in de doos als hij nog nat is. Hij moet eerst volledig drogen. En om het proces te versnellen, kun je hem in keukenpapier dompelen. Als je wilt dat je spons minder vies wordt, onthoud dan een belangrijke nuance. Maak hem voor gebruik nat met een beetje water. Zo absorbeert de beautyblender minder foundation. Het werkt!

Vorige publicatie: Welke groenten mogen niet naast elkaar geplant worden?

Volgende publicatie: Hoe tulpen beschermen tegen ongedierte

Gerelateerde publicaties