Hoe maak je een geweldige zelfgemaakte lamsstoofpot: zelfs degenen die dit vlees niet lekker vinden, vragen om meer

Hoe maak je een geweldige zelfgemaakte lamsstoofpot: zelfs degenen die dit vlees niet lekker vinden, vragen om meer

Mals vlees dat smelt in je mond met een heerlijke groentesaus. Ik raad aan om veel lamsstoofvlees in één keer te bereiden, want dat smaakt de volgende dag nog lekkerder.

Vleesstoofpot is in veel landen populair: er is de beroemde Ierse stoofpot, er is Kaukasische stoofpot, enz. In stoofschotels kunnen verschillende soorten vlees worden gebruikt: rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees of gevogelte.

Er zijn veel soorten stoofpot, maar het punt is hetzelfde: doe alles in één kom en roer goed.

...het voordeel van stoofpot: je kunt een hele hoop onnodige dingen weglaten - Jerome K. Jerome “Three in a Boat and a Dog”

Persoonlijk heb ik sinds mijn kindertijd geen ‘relatie’ met lamsvlees gehad. Ik heb altijd een hekel gehad aan de specifieke geur van dit vlees. Maar toen ik dit vlees op de juiste manier (met de juiste kruiden) leerde kiezen en koken, vond ik het lekker. En het was de stoofpot die mij vrienden maakte met lamsvlees.

Huisgemaakte lamsstoofpot. Waar het vlees, groenten en kruiden bevat. Kook zonder het recept te onderbreken en je hebt een heerlijke stoofpot voor lunch of diner.

Huisgemaakte lamsstoofpot

Ingrediënten

  • Lamspulp - 1 kilogram;
  • Kruiden voor lamsvlees (lees hieronder over de samenstelling) - 10 gram;
  • Zonnebloemolie - om te frituren;
  • Uien - 1 stuk;
  • Knoflook - 2 teentjes;
  • Paprika - 1 stuk;
  • Verse wortelen - 1 stuk;
  • Kerstomaatjes - 8-10 stuks;
  • Meel - 2 eetlepels;
  • Aardappelen - 5-6 middelgrote wortels;
  • Tomatenpuree - 2 eetlepels;
  • Water of groentebouillon - 1 liter.

** Om dit gerecht te bereiden heb je een brede, diepe koekenpan met deksel nodig.

Kooktechnologie

  1. Was het lamsvlees, droog het en snijd het in kleine blokjes van 4-5 centimeter. Voeg het kruidenmengsel toe aan het vlees en marineer gedurende 30 minuten.
  2. Bereid op dit moment de groenten voor. Alles wassen en schoonmaken. Snijd de wortels in grote halve ringen, uien in dunne halve ringen en paprika's in grote reepjes.
  3. Voeg plantaardige olie toe aan een verwarmde koekenpan. Bak het vlees al roerend 10 minuten.
  4. Haal het vlees uit de pan. Voeg een beetje plantaardige olie toe aan de pan. Fruit de ui goudbruin, voeg knoflook, paprika, hele kerstomaatjes, wortels toe. Roerbak gedurende 5 minuten.
  5. Voeg bloem toe en meng alles goed. Bak gedurende 3 minuten.
  6. Voeg vlees, tomatenpuree en aardappelen toe. Giet er groentebouillon of water bij. Beweging.
  7. Laat 1 uur onder gesloten deksel op laag vuur sudderen.

Bestrooi bij het serveren van de stoofpot met fijngehakte kruiden (peterselie en koriander werken hier goed). Serveer met zure room en vers brood.

Opmerking

Het lamsmengsel bestaat uit: gedroogde peterselie, tijm, piment, gember, rozemarijn, zwarte peper, gedroogde knoflook, saffraan, salie, oregano, mosterdzaad, marjolein, gedroogde ui, kardemom en komijn.

Eet smakelijk! Thuis koken: het is eenvoudig en budgetvriendelijk.

Vorige publicatie: Zo bereid je een warme auberginesalade die een zomers diner kan vervangen

Volgende publicatie: Eenvoudig zomerrecept: gevulde aubergines. Lekker en bevredigend

Gerelateerde publicaties