Zo bereid je een warme auberginesalade die een zomers diner kan vervangen

Zo bereid je een warme auberginesalade die een zomers diner kan vervangen

Frisse, knapperige groene salade, geroosterde aubergine, bijna zoete tomaten en een lekker ziltje van de fetakaas kwamen tot grote vreugde van iedereen samen in één gerecht. De dressing met een vleugje knoflook zorgt voor pikantheid.

De salade is vleesloos, maar wel behoorlijk vullend, geschikt als uitgebreid diner of als tweede gang bij een etentje.

Ingrediënten

  • Aubergines - 2 stuks;
  • Knoflook - 1 teentje;
  • Zout naar smaak.
  • Groene frisse salade - 1 bosje;
  • Verse kerstomaatjes - 300 gram;
  • Kaaskaas - 200 gram;
  • Olijfolie voor dressing en frituren - 5 eetlepels;
  • Citroensap - van een halve middelgrote citroen.

Kooktechnologie

  1. Was de aubergines, snijd de uiteinden af ​​en snijd ze in dunne ringen. Bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.

  2. Spoel ze vervolgens af onder stromend water en droog ze af met keukenpapier.

  3. Verhit een grillpan, vet in met olijfolie en bak de plakjes aubergine 2-3 minuten aan elke kant.

  4. Leg de gebakken aubergines op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

  5. Spoel de groene salade af onder stromend water en droog af. Scheur de slablaadjes met je handen in kleine stukjes.

  6. Snij de kerstomaatjes doormidden.

  7. Meng groene salade, tomaten en aubergine in een grote kom.

  8. Meng in een kleine kom olijfolie, citroensap, gehakt teentje knoflook, zout en peper.

  9. Breng de salade op smaak en meng alles goed.

Leg de salade op een bord en strooi er kaas over. En serveer meteen!

Thuis koken: het is eenvoudig en budgetvriendelijk. Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Zomergerecht met aubergines, rijpe tomaten en kaas: Italiaans recept voor pasta alla Norma

Volgende publicatie: Hoe maak je een geweldige zelfgemaakte lamsstoofpot: zelfs degenen die dit vlees niet lekker vinden, vragen om meer

Gerelateerde publicaties