Zomergerecht met aubergines, rijpe tomaten en kaas: Italiaans recept voor pasta alla Norma

Zomergerecht met aubergines, rijpe tomaten en kaas: Italiaans recept voor pasta alla Norma

Klassieke Siciliaanse pasta alla Norma is vooral heerlijk in de zomer, wanneer het aubergine- en tomatenseizoen in volle gang is.

Ik ben zo dol op dit gerecht dat ik het in de zomer meerdere keren per week kook. Het is heel eenvoudig en vrij snel te bereiden - niet langer dan 25 minuten.

Om van pasta alla Norma te houden, maak je hem volgens mijn recept met rijpe tomaten, verse aubergine, basilicum en zoute Parmezaanse kaas. Er zit geen vlees in deze pasta, maar zelfs zonder dit gerecht is het erg lekker en bevredigend.

De klassieke versie van Spaghettoni alla Norma gebruikt grote, dikke spaghetti, maar als je die niet kunt kopen, kun je ook penne gebruiken (in Rusland worden ze ook wel ‘veren’ genoemd)

Ingrediënten

  • 1 aubergine (ongeveer 400 gram);
  • 300 gram spaghetti (grote dikke spaghetti);
  • Tarwemeel (om te frituren);
  • Knoflook - 2 teentjes;
  • Parmezaanse kaas - 100 gram;
  • Verse tomaten - 3-4 stuks;
  • Basilicum - verschillende takjes;
  • Zout;
  • Extra vergine olijfolie;
  • Gemalen zwarte peper.

Kooktechnologie

Verhit de olie in een koekenpan. Snij de aubergines in plakjes. Haal de stukjes aubergine door de bloem en bak ze in hete olie.

Leg het op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Snijd de helft van de plakjes in kleine stukjes, laat de rest heel.

Kook de pasta (spaghettoni of penne) in kokend gezouten water.

Verhit intussen 2 eetlepels olie in een grote koekenpan, samen met de gehalveerde teentjes knoflook. Voeg gehakte aubergine en tomaten toe. Laat ongeveer 15 minuten koken, onder voortdurend roeren, en breng op het einde op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af als deze al dente is en doe deze al roerend in de pan.

Schep pasta en saus op een bord. Voeg geraspte Parmezaanse kaas en de resterende aubergine toe. Strooi er wat basilicumblaadjes overheen en serveer.

Misschien vind je deze recepten van mij uit de serie “Summer Menu” ook leuk: Japanse knapperige komkommersalade, zomerse erwtensoep met verse kruiden, aubergine gevuld met champignons, pasta met courgette en olijven, courgette-parmigiano, warme salade met aubergine.

Thuis koken: het is eenvoudig en budgetvriendelijk. Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Courgette als ontbijt? Ja! Als je ze goed kookt

Volgende publicatie: Zo bereid je een warme auberginesalade die een zomers diner kan vervangen

Gerelateerde publicaties