Courgette als ontbijt? Ja! Als je ze goed kookt

Courgette als ontbijt? Ja! Als je ze goed kookt

Geloof me, als je de dag begint met deze heerlijke en aromatische ovenschotel, dan zal de dag zeker 100 procent succesvol zijn.

En dit is een geweldige manier om het hele gezin voor slechts een paar centen een ontbijt te geven. Zelfs als je rekening houdt met de huidige torenhoge prijzen voor vrijwel alle producten.

Het ontbijt is binnen 30 minuten klaar en vereist geen professionele kookkennis. Gebruik een gietijzeren frituurpan of een andere ovenschaal.

Recept voor courgette in gelei als ontbijt

Ingrediënten

(voor één grote koekenpan)

  • Verse jonge courgette – 2 st. (klein formaat);
  • Kippenei – 2 stuks;
  • Vetzure room – 3 el. lepels;
  • Geraspte "Russische" kaas - 2 el. lepels;
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Verse knoflook – 2 teentjes;

Courgette in gelei bereiden als ontbijt

  1. Was en droog de courgette, snijd ze in dunne cirkels.

  2. Om de vulling te bereiden, klopt u zure room met eieren. Voeg gehakte knoflook en zout naar smaak toe aan het mengsel.

  3. Vet een koekenpan of ovenschaal in met plantaardige olie. De bodem kan worden bestrooid met paneermeel.

  4. Doe de gehakte courgette en kaas in de pan. Roeren.

  5. Giet het ei-melkmengsel over de courgette en kaas.

  6. Plaats in een voorverwarmde oven. Bak gedurende 20-25 minuten op 180 graden.

Serveer de gelei-courgette warm met vers brood en een kopje thee of koffie.

Maak gelei-courgette klaar voor het ontbijt - het is erg lekker! Eet smakelijk!

Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Dit is geen shoarma voor jou. Deze heerlijke kipburrito: zo maak je thuis een populair Mexicaans gerecht

Volgende publicatie: Zomergerecht met aubergines, rijpe tomaten en kaas: Italiaans recept voor pasta alla Norma

Gerelateerde publicaties