Hoe lever Stroganov-stijl koken? Gedetailleerd eenvoudig recept en handige kooktips

Hoe lever Stroganov-stijl koken? Gedetailleerd eenvoudig recept en handige kooktips

Het is gemakkelijk en eenvoudig om in 25 minuten een heerlijk en bevredigend diner te bereiden. Hiervoor heb je runderlever, champignons, uien en zure room en enkele andere ingrediënten nodig. Zie hieronder voor een volledige lijst met uitsplitsing. Evenals de technologie voor het bereiden van een smakelijk en bevredigend gerecht.

Gerecht uit de kindertijd

Mijn moeder maakte dit gerecht in de jaren 80 van de vorige eeuw vrij vaak klaar. Toen er een #tekort aan goed vlees was in de #USSR (samen met een tekort aan andere goede producten), maar om de een of andere reden was het altijd mogelijk om runderlever te "krijgen". En ik herinner me dat het toen altijd in de vriezer lag, zoals ze zeggen, “voor een regenachtige dag.”

Nu bewaar ik de lever niet in de vriezer, omdat deze altijd vers verkrijgbaar is en ik deze alleen koop als ik lever in Stroganov-stijl wil koken. Ik hoorde pas in de jaren 2000 dat het zo heette.

Waarom heet het zo?

En dan, als we een pedant willen zijn, kunnen we zeggen dat dit een gerecht “a la Stroganoff” is, dat zijn oorsprong vindt in het wereldberoemde rundvlees Stroganoff. Maar die is alleen gemaakt van rundvlees.

Beef Stroganoff (van het Franse Bœuf Stroganoff - “beef Stroganoff”; ook “Beef-Stroganov”, “Bef, a la Stroganov”, vlees a la Stroganoff) is een populair gerecht vernoemd naar graaf Alexander Grigorievich Stroganov. Bereid uit fijngesneden stukjes rundvlees met saus. - Wikipedia

Stroganoff-stijl lever (a la Beef Stroganoff)

Ingrediënten

  • Verse runderlever -500 gram;
  • Verse champignons - 250 gram;
  • Ui - 1 middelgrote ui;
  • Zure room 20% - 5 eetlepels;
  • Tomatenpuree - 2 eetlepels;
  • Tarwemeel voor alle doeleinden - 2 eetlepels;
  • Gekookt water - een half glas.;
  • Boter - 50 gram;
  • Zout/peper - naar smaak.

Belangrijke nuance

Het is noodzakelijk om de lever helemaal aan het einde volgens Stroganov-stijl te zouten. Anders zal uw lever taai blijken te zijn.

Kooktechnologie⠀

Schil de ui en snij in dunne halve ringen.

Snijd verse champignons in dunne plakjes.

Fruit de ui goudbruin met de toevoeging van boter.

Voeg champignons toe aan de ui en bak nog 2-3 minuten.

Voeg vervolgens de runderlever, ontdaan van films en nerven en in reepjes gesneden, toe aan de pan.

Bak 2-3 minuten.

Voeg bloem toe en meng.

Voeg zure room en tomatenpuree toe, giet water erbij en laat 10 minuten sudderen met gesloten deksel.

Voeg gemalen zwarte peper en zout toe. Meng en proef.

Bestrooi de lever bij het serveren met gehakte peterselie.

Ik serveer graag gekookte rijst of boekweitpap in Stroganov-stijl bij de lever. Ook lekker bij gekookte aardappelen en pasta.

Als je lever in Stroganov-stijl nog niet hebt geprobeerd, raad ik je zeker aan om het te doen! Thuis koken: het is eenvoudig en budgetvriendelijk.

Vorige publicatie: Ik kook Siciliaanse caponata twee keer per week of vaker: een groentegerecht dat ik lekkerder vind dan vlees

Volgende publicatie: Zelfgemaakt kwas is een gemakkelijke manier om een ​​drankje te bereiden met de smaak van je Sovjet-jeugd

Gerelateerde publicaties