Vroege courgettes: alle geheimen om ze te kweken

Vroege courgettes: alle geheimen om ze te kweken

Het kweken van verse groenten in je moestuin helpt je te genieten van natuurlijke en smakelijke vruchten, waarvan de kwaliteit buiten kijf staat. Courgettes met hun aangename textuur en allerlei manieren van koken zijn een van de populairste gewassen om op je perceel te planten. Met de juiste zorg kun je zoveel vruchten van deze plant krijgen dat je niet eens weet waar je ze moet laten. Dit gebeurt echter pas in de tweede helft van juni. We zullen je vertellen hoe je sneller kunt oogsten door vroege courgettes in de volle grond te kweken.

Als je lichaam thuis al verse groenten vol vitaminen heeft gemist, zal dit artikel nuttig voor je zijn. Met behulp van het advies van hardwerkende datsja-kwekers kun je de smaak van jonge knapperige courgettes veel eerder proeven dan gepland.

Hoe krijg je vroege courgettes: de beste tips?

Zaailingen kweken

Om de ontvangst van deze smakelijke groente te versnellen, moet je een zaailing kweken. Het belangrijkste is om het op een vensterbank aan de zonnige kant te zetten. Zo krijgen courgettes de nodige hoeveelheid zonlicht. Wanneer de zaailing sterk genoeg is, kun je hem uitplanten in de volle grond. Kies een zonnige plek met vruchtbare grond en een goede drainage. Plant de zaailingen op een diepte die geschikt is voor hun wortels en probeer ze daarbij niet te verwonden.

Een mini-kas maken

© Depositofotos

Je kunt het ook op een andere manier doen. Zaai de zaden gewoon in de volle grond. Neem dan flessen met een inhoud van 5-6 liter. Bedek ze met toekomstige planten. Door zulke mini-kasjes te maken, maak je speciale beschermende kappen. Als het mooi weer is, verwijder je deze structuren en als er vorst dreigt, dek je de planten weer af.

Goede verzorging

Om een vroege oogst van courgettes te krijgen, is het belangrijk om ze regelmatig water te geven, vooral in perioden van droogte. Denk aan het belang van preventieve maatregelen om de groente te beschermen tegen ziekten en plagen. Het is ook noodzakelijk om de plant te bemesten. Eerder deelden we recepten van de beste organische meststoffen voor courgettes. Ze laten gewoon schitterende resultaten zien.

Als de courgettes de juiste grootte hebben bereikt, pluk ze dan meteen om nieuwe vruchten te laten groeien. Gebruik een scherp mes of een schaar om de groente voorzichtig te snijden. Zo voorkom je dat je de stelen beschadigt. Volg deze eenvoudige tips en je zult vroege courgettes hebben die je zullen verrukken met hun grootte en geweldige smaak.

Vorige publicatie: Peroxide voor zaailingen: nuttige eigenschappen

Volgende publicatie: Welke groenten mogen niet naast elkaar geplant worden?

Gerelateerde publicaties