Ik heb veel recepten geprobeerd, maar ik kook volgens die van mijn moeder: ik neem goedkope vis en maak een gerecht voor de nieuwjaarstafel

Ik heb veel recepten geprobeerd, maar ik kook volgens die van mijn moeder: ik neem goedkope vis en maak een gerecht voor de nieuwjaarstafel

De eenvoudigste producten in slechts 30 minuten veranderen in een heerlijk gerecht waar onze familie dol op is sinds de dagen van Brezjnevs stagnatie. En zoals mijn geheugen me vertelt, waren we niet alleen dol op dit gerecht, maar was het ook aanwezig op speciale dagen en feestdagen, op bijna elke Sovjet-tafel. Ik heb het over gemarineerde vis.

Mijn moeder is half juli jarig (ze zou dit jaar 84 zijn geworden) en op deze dag was het altijd druk bij ons thuis. Alle beschikbare familieleden (die relatief dichtbij woonden) kwamen en mijn moeder dekte altijd zelf de luxe tafel. Op deze tafel was onder andere altijd gemarineerde vis aanwezig.

Moeders recept voor gemarineerde vis

We woonden in het Verre Oosten en hadden nooit problemen met rode vis (vooral in het zomerseizoen), maar mijn moeder nam het niet als gerecht, maar eenvoudige en goedkope koolvis. Om de een of andere reden smaakte dit gerecht beter met koolvis.

Ingrediënten

voor 6 porties

  • Vers ingevroren koolvis (en er ligt niets anders in de schappen in Rusland) - 1 kilogram;
  • Verse wortelen - 3 middelgrote wortels;
  • Uien - 2 middelgrote uien;
  • Tomatenpuree - 4 eetlepels;
  • Sojasaus (ongezouten) - 1 eetlepel;
  • Azijn 9% - 1 theelepel;
  • Suiker - een halve theelepel;
  • Zout en peper - naar smaak.
  • Tarwemeel - 3 eetlepels;
  • Plantaardige olie - om te frituren.

Kooktechnologie

Snijd de koolvisfilet in middelgrote stukken, rol hem door de bloem en bak hem in zonnebloemolie goudbruin.

Snijd de ui in dunne halve ringen en rasp de wortels op een grove rasp (of snijd ze in dunne reepjes).

Bak de wortels in een koekenpan tot ze zacht zijn, voeg de ui toe en laat nog 5 minuten koken.

Voeg tomatenpuree, sojasaus, suiker en azijn toe aan de groenten in de pan. Ga door met koken en roer gedurende 2-3 minuten.

Leg een laag gebakken vis in een platte (maar diepe) ovenschaal of kleine steelpan, bedek deze met een laag groenten, plaats de vis opnieuw en plaats de groenten erop.

Dek de container af met een deksel of huishoudfolie en zet hem minimaal 24 uur in de koelkast.

Serveer gemarineerde koolvis als koud voorgerecht, of het gerecht kan worden opgewarmd en geserveerd met aardappelpuree en verse groenten.

Bij ons in de familie wordt gemarineerde vis altijd als koud voorgerecht geserveerd.

Binnenkort ben ik jarig en op de feesttafel staat uiteraard gemarineerde vis volgens het recept van mijn moeder.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Ik heb mayonaise en aardappelen verwijderd uit het iconische Sovjetgerecht “Vlees in Franse stijl”. Kreeg een uitstekend gerecht met een delicate smaak

Volgende publicatie: Verbazingwekkend lekker zomers bijgerecht - gebakken courgette met uien en kaas

Gerelateerde publicaties