Dronken komkommers - een recept dat al tientallen jaren is bewezen. Groenten klaarmaken voor de winter

Dronken komkommers - een recept dat al tientallen jaren is bewezen. Groenten klaarmaken voor de winter

De tijd om groenten klaar te maken voor de winter is in volle gang. Elke dag zijn er nieuwe foto's met rijen omgekeerde blikjes. En ik raakte geïnteresseerd in het vragen aan mijn vrienden en familieleden hoe ze komkommers precies voorbereiden op de winter.

Ik presenteer je een interessant recept van mijn geliefde neef Olya, volgens welke ze al tientallen jaren komkommers voor de winter inpakt - "Drunk Cucumbers."

Dronken komkommers (recept ter voorbereiding op de winter)

Kooktechnologie

  1. Was en steriliseer potten van drie liter.
  2. Plaats dilleparaplu's, mierikswortelgroen, knoflook (gepelde kruidnagel), peperkorrels en bessenblaadjes op de bodem van elke pot.
  3. Week de komkommers 2 uur in koud water (je kunt ook ijs aan de kom toevoegen).
  4. Was de komkommers goed en doe ze in potten.
  5. Kook water en giet het in potten. Bedek de potten met gaas en vergeet ze ongeveer 30 minuten totdat het water volledig is afgekoeld.
  6. Giet het water uit de potten in de pan.
  7. Breng het water opnieuw aan de kook.
  8. Voeg zout, suiker, azijn en wodka toe aan de potten komkommers.
  9. Giet kokend water in de potten, sluit de deksels, draai ze om en stuur ze "onder de bontjas" totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Hoeveel moet ik toevoegen?

Voor een pot komkommers van 3 liter moet je toevoegen:

  • 2 eetlepels zout;
  • 5 eetlepels suiker (zonder glaasje);
  • 1,5 eetlepels onverdunde azijnessence (dit is niet veel, aangezien het recept veel suiker bevat);
  • 3 eetlepels wodka (vanwege dit ingrediënt heeft het recept zijn naam gekregen).

Komkommers volgens dit recept zijn smakelijk en vooral knapperig. Dit is een uitstekend tussendoortje en een zeer aangename toevoeging aan alcohol.

Kunnen deze komkommers aan kinderen worden gegeven?

Natuurlijk - ja! In dit recept is wodka slechts een hulpingrediënt en na het eten van dergelijke komkommers zul je niet eens het gevoel hebben dat ze met de toevoeging ervan zijn bereid.

Vorige publicatie: Forshmak in Odessa in 10 stappen. Hoe je het populairste haringvoorgerecht kookt

Volgende publicatie: Waarom wil je, tientallen jaren later, ingelegde komkommers met dezelfde ‘Bulgaarse’ smaak uit je kindertijd?

Gerelateerde publicaties