Aan het einde van de zomer – begin van de herfst zijn er zoveel courgettes dat we niet weten wat we ermee moeten doen. Eerlijk gezegd wil ik er op dit moment niet eens naar kijken. Maar de winter komt eraan en we zijn zo blij om een pot ingelegde courgette te pakken en van de smaak te genieten.
Wees niet lui, maak nu een paar potten van een halve liter ingelegde courgette.
Ik bladerde door de culinaire notitieboekjes van het gezin en vond een eenvoudig recept voor het inmaken van courgette voor de winter. Mijn moeder heeft dit recept ooit opgeschreven als “Courgette Khrumka”.
Ingrediënten
De producten worden aangegeven op basis van het feit dat u aan het einde 5 potten van een halve liter ingelegde courgette ontvangt
- Verse courgette - 1 kilogram;
- Verse knoflook - 6 teentjes;
- Droge kruidnagel - 10 knoppen;
- Laurierblad (droog) - 10 stuks;
- Peperkorrels - 15 st.;
- Verse dille - 1 klein bosje;
- Water - 1,5 liter;
- Suiker - 150 gram;
- Zout - 50 gram;
- Azijn (9%) - 150 ml.
Kooktechnologie
Was de courgette goed, droog hem af en snij hem in plakjes van ongeveer 5 mm breed.
Pel de knoflook. Snijd elk kruidnagel in de lengte en vervolgens doormidden.
Doe verschillende takjes dille, knoflook, peperkorrels, kruidnagelknoppen en laurierblaadjes in gesteriliseerde potten.
Druk de courgettestukjes in potten.
Opmerking: er zijn verschillende manieren om courgettes te snijden en in potten te schikken. Scroll naar links in de galerij
Vul de potten met courgette met kokend water, dek de potten af met deksels en laat afkoelen. Ongeveer 20 minuten.
Giet water in een pan, voeg suiker, zout, azijn toe. Plaats totdat het volledig is opgelost. Breng aan de kook.
Giet het water uit de courgette af en vul de potten met groenten en kruiden met hete pekel.
Rol de deksels strak op en laat ze op het aanrecht staan tot ze volledig zijn afgekoeld.
Gemarineerde courgette "Khrumka" is een beetje knapperig en erg lekker!