Hoe heerlijke borsjt koken zonder vlees? Gemakkelijk! Recept voor Lenten Borsjt met champignons

Hoe heerlijke borsjt koken zonder vlees? Gemakkelijk! Recept voor Lenten Borsjt met champignons

"Je kunt borsjt niet koken zonder vlees [vet varkensvlees]!" - degenen die het leven zonder vlees niet begrijpen, zullen ruzie maken. En ze zullen vooral gelijk hebben.

Bij een authentiek Oekraïens borsjtrecept hoort natuurlijk een goed stuk vlees. Maar de combinatie van groenten in de borsjt is op zichzelf zo lekker dat als het frituren goed gebeurt, het allemaal hetzelfde zal zijn of er vlees in de borsjt zit of niet.

Welke paddenstoelen moet ik gebruiken?

Ik geloof dat eekhoorntjesbrood geschikter is dan welke andere dan ook voor het bereiden van een rijke en smakelijke vegetarische versie van borsjt. Eekhoorntjesbrood heeft een uitgesproken smaak en aroma.

Ik vind dat het in dit recept beter is om wat meer geld uit te geven aan goede paddenstoelen in plaats van goedkopere en gemakkelijk verkrijgbare champignons te gebruiken.

Je kunt zowel verse eekhoorntjesbrood als gedroogde gebruiken. In dit recept gebruik ik gedroogde eekhoorntjesbrood.

Lentenborsjt met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

  • Droge eekhoorntjesbrood - 1 pakket (in ozon kost het vanaf 130 roebel) - 50 gram;
  • Verse bieten - 4-5 middelgrote wortelgroenten (ongeveer 400 gram);
  • Witte kool - een half vorkje - (ongeveer 200 gram);
  • Verse wortels - 2 middelgrote wortelgroenten (ongeveer 200 gram);
  • Uien - 2 middelgrote koppen (ongeveer 100 gram);
  • Paprika - 1 grote vrucht;
  • Rode bonen in blik - 1 blik (ongeveer 200 gram);
  • Verse knoflook - 3 teentjes;
  • Tafelazijn 6% - 1 theelepel;
  • Suiker - 1 theelepel;
  • Tomatenpuree - 150 gram;
  • Plantaardige olie (om te frituren) - 1 theelepel;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
  • Peterselie - een klein bosje;

Let op! In plaats van azijn kun je citroensap gebruiken.

Kooktechnologie

  1. Doe de gedroogde witte champignons in een pan en bedek ze met koud water. Geef de champignons de tijd, ongeveer 1 uur, om zacht te worden.
  2. Doe de champignons in een pan en zeef het water waarin ze gedrenkt zijn door een fijne zeef of kaasdoek. Voeg 2 liter schoon water toe aan de pan en steek in brand.
  3. Snijd wortels, bieten, paprika's en uien in middeldikke reepjes en laat in een koekenpan met plantaardige olie sudderen tot ze zacht zijn.
  4. Voeg na 7-10 minuten tomatenpuree toe aan de groenten in de pan (of hak eenvoudig geschilde rijpe tomaten fijn). Laat nog 5-7 minuten sudderen onder het deksel.
  5. Snijd de kool fijn en voeg toe aan de champignonbouillon. Voeg zout en peper toe en breng op laag vuur aan de kook.
  6. Voeg bonen uit blik (zonder vloeistof) en gestoofde groenten toe aan de soep.
  7. Voeg azijn en suiker toe.
  8. Kook de borsjt gedurende 10-15 minuten zodat de groenten gaar zijn en de smaak van de borsjt afgeven. En de smaken moeten vrienden met elkaar worden.
  9. Voeg aan het einde van het koken fijngehakte knoflook toe.

Garneer bij het serveren een bord met magere champignonborsjt met fijngehakte peterselie. Indien gewenst serveren met plantaardige zure room.

Borsjt met eekhoorntjesbrood heeft een rijke smaak en een geweldig aroma.

Vorige publicatie: Krokante auberginekroketten met rozijnen: een eenvoudig en smakelijk recept om de herfst te verwelkomen

Volgende publicatie: Hoe je thuis krachtige vattomaten kunt koken - eenvoudig en smakelijk

Gerelateerde publicaties