Parmigiano: een eenvoudig recept voor een klassiek Italiaans gerecht

Parmigiano: een eenvoudig recept voor een klassiek Italiaans gerecht

Het recept voor aubergine en kaas vindt zijn oorsprong in Italië... Zuid-Italië om precies te zijn. Campanië en Sicilië, om nog preciezer te zijn, beide regio's maken aanspraak op dit gerecht.

Om die authentieke Italiaanse smaak te krijgen, heb je natuurlijk echte mozzarella en echte Parmezaanse kaas nodig. Maar als u op markten en online winkels zoekt, kunt u in Rusland heerlijke kaas kopen.

"Aubergine Parmigiano is een Italiaans gerecht. Het basisrecept bestaat uit aubergine, tomatensaus, basilicum, knoflook en kazen, die afhankelijk van de regio van Italië van verschillende soorten kunnen zijn." - Wikipedia

Er zou geen herfst zijn zonder aubergine, dus hier is een eenvoudig, onfeilbaar recept voor de klassieke versie van Parmigiano.

Klassiek Italiaans recept voor aubergine met parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

  • 1,5 kilogram aubergines;
  • 700 gram tomaten (je kunt ook tomatenpuree gebruiken);
  • 500 gram mozzarellakaas;
  • 80 gram Parmezaanse kaas;
  • uien - 2 middelgrote koppen;
  • verse knoflook - 3 teentjes;
  • meel;
  • verse basilicum;
  • pindakaas;
  • olijfolie;
  • zout.

Kooktechnologie

  1. Was de aubergines en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een koekenpan met 2-3 eetlepels olijfolie. Voeg de in vieren gesneden tomaten toe, voeg een beetje zout toe en kook gedurende 15-20 minuten.
  3. Schil de aubergines en snijd ze in ronde plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  4. Bestrooi de plakjes aubergine met grof zout en plaats ze 2 uur in een vergiet. Hierdoor wordt er vocht uit de aubergines gehaald en wordt het aroma van de aubergine versterkt.
  5. Doop de plakjes aubergine in bloem en bak ze 4-5 minuten in hete arachideolie.
  6. Haal het uit de olie en plaats het op een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen en dep het droog.
  7. Snij de mozzarella in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Om Parmigiano te maken, smeert u een beetje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal (ongeveer 25x20 cm), en belegt u dit met een laag geroosterde aubergine, nog meer saus, in blokjes gesneden mozzarella, geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.
  10. Maak nog twee lagen en gebruik alle ingrediënten.
  11. Werk af met een royale hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas.
  12. Plaats in de oven en bak gedurende 30 minuten.
  13. Haal het uit de oven en serveer.

Dus ik schreef het recept en besefte wat ik vandaag als avondeten zou eten. Ik ging koken.

Vorige publicatie: Hou je van mals en smaakvol vlees? Kalfsvlees met honingpompoen - een koninklijk gerecht voor de herfsttafel

Volgende publicatie: Salade “Autumn Delight” met gebakken pompoen: ongelooflijk lekker, helder en licht

Gerelateerde publicaties