Fruitvliegjes in huis? Eén product is voldoende. Het staat in elke keuken

Fruitvliegjes in huis? Eén product is voldoende. Het staat in elke keuken

Fruitvliegjes (drosophilidae) zijn kleine insecten die, vooral in de zomer en de herfst, ongewenste gasten worden in onze huizen. Ze worden aangetrokken door de geur van fermenterende groenten en fruit, wat de keuken een ideale plek maakt voor hun ontwikkeling. Gelukkig is er een natuurlijke, ouderwetse manier om van deze vervelende insecten af ​​te komen: appelciderazijn.

Kunnen fruitvliegjes gevaarlijk zijn?

Fruitvliegjes kunnen niet alleen hinderlijk zijn, maar ook een bedreiging vormen voor opgeslagen voedsel. Vrouwtjes leggen eieren op het oppervlak van de vrucht en de uitkomende larven voeden zich met fermenteerbaar materiaal, wat het voedselbederf kan versnellen. Bovendien kunnen fruitvliegjes bacteriën en andere micro-organismen bij zich dragen die de menselijke gezondheid kunnen beïnvloeden.

Het is de moeite waard om te onthouden dat huisdieren ook niet veilig zijn: fruitvliegjes kunnen ziekteverwekkers bij zich dragen die huisdieren kunnen schaden, vooral als ze de gewoonte hebben om op insecten te jagen.

Fruitvliegjes in huis? Probeer dit ingrediënt

Appelciderazijn is een natuurlijk product van appelfermentatie dat azijnzuur bevat. De intense geur trekt fruitvliegjes aan, die het aanzien voor de geur van gistend fruit. Hun aangename geur en tegelijkertijd plakkerige consistentie creëren een ideale fruitval. Vallen en vloeistoffen worden ook gemaakt op basis van azijnzuur en kunnen in winkels en online worden gekocht.

Bovendien is appelciderazijn veilig in huis te gebruiken, niet giftig en milieuvriendelijk, waardoor het een ideale oplossing is voor fruitvliegjes. Een goed voorbereide val zal geen overmatige geuren afgeven, dus het zal niet vervelend zijn voor de leden van het huishouden. Het kan echter huisdieren met een gevoelig reukvermogen afschrikken, hoewel het voor hen niet giftig is.

Hoe gebruik je appelazijn tegen fruitvliegjes?

Om fruitvliegjes effectief te bestrijden, kun je een eenvoudige val maken met appelciderazijn. Kies de juiste container – kleine potten of kommen werken het beste. Giet ongeveer 1/4 kopje appelciderazijn erin. U kunt ook een druppel afwasmiddel toevoegen, waardoor de viscositeit van de sifon toeneemt.

Zet alles goed vast met huishoudfolie. Trek het voorzichtig over de bovenkant van de container en zet het vast met een rubberen band. Gebruik een tandenstoker of ander scherp voorwerp om een ​​aantal kleine gaatjes in de folie te prikken. De vliegen komen er wel in, maar kunnen er niet meer uit.

Plaats de duidelijke val op een of meer strategische locaties, zoals:

  • werkbladen in de keuken
  • fruitmand
  • vuilnisbakken
  • gebieden rond afvoeren

Vergeet niet om ook de inhoud van de val regelmatig te vervangen. Appelciderazijn verliest na een paar dagen zijn aantrekkelijke eigenschappen. Zorg er ook voor dat fruit en groenten op de juiste manier worden bewaard en niet bederven. Leeg afvalbakken regelmatig en houd de keuken schoon.

Vorige publicatie: Zelfs een oude toiletpot zal wit glanzen dankzij dit wonderproduct: geen chemicaliën uit de winkel.

Volgende publicatie: Zo kook je pittige zuurkool in 24 uur: een recept dat zich al tientallen jaren heeft bewezen

Gerelateerde publicaties