Zelfs een oude toiletpot zal wit glanzen dankzij dit wonderproduct: geen chemicaliën uit de winkel.

Zelfs een oude toiletpot zal wit glanzen dankzij dit wonderproduct: geen chemicaliën uit de winkel.

Je hoeft niet meer naar de winkel te rennen voor dure bereidingen of te zoeken naar complexe ingrediënten op internet. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt al in huis hebt.

We hebben je al verteld hoe je het strijkijzer kunt reinigen van kalk en roet.

Als het water rijk is aan calcium- en magnesiumzouten, vestigen deze zich op het oppervlak. Zo ontstaat schaal. Na verloop van tijd wordt deze laag dikker en kan het afvoergat kleiner worden. In sommige gevallen kan dit leiden tot een volledige verstopping van de afvoer. Het probleem van kalkaanslag is dus niet alleen cosmetisch.

Hoe maak je een toiletpot schoon met azijn?

Een zuur is geschikt om kalkaanslag en kalkaanslag tegen te gaan. Het reageert en verzacht afzettingen. Zo kan het gemakkelijk worden afgewassen. Thuis kunt u azijn of citroenzuur gebruiken.

Voor een maximaal effect moet u wat water uit de toiletpot opvangen. Handig is om dit te doen met een plastic wegwerpbekertje, dat je vervolgens in de prullenbak gooit. Giet azijn in plaats van geselecteerd water. Er is ongeveer 1 liter nodig. Hoe meer azijn, hoe dieper het effect zich zal verspreiden. Laat de toiletpot minimaal 30 minuten in azijn weken. Als de onzuiverheid aanzienlijk is - gedurende 1 uur. Probeer na deze tijd de afvoer van de toiletpot schoon te maken met een toiletborstel. Als vuil zich afscheidt, ga dan door met schoonmaken en spoel af met water. Als dit niet het geval is, laat het dan nog een half uur staan. Een dikke laag steen kan in delen afbreken - het is beter om ze eruit te trekken, van tevoren rubberen handschoenen aan te trekken.

Om het effect te versnellen, kan de azijn worden voorverwarmd, maar niet koken.

Citroenzuur reinigt de toiletpot geurloos Het effect van citroenzuur is vergelijkbaar. Het voordeel kan worden toegeschreven aan de afwezigheid van een specifiek aroma dat azijn heeft. Om een ​​geconcentreerde oplossing te bereiden, moet je 100 g citroenzuur oplossen in 1-1,5 liter heet water. Volg daarna dezelfde procedure als voor de azijn.

Ervaren huisvrouwen hebben de gewoonte om een ​​dergelijke oplossing één keer per maand 's nachts in de toiletpot te gieten. Dit zorgt ervoor dat haar er altijd perfect uitziet.

Vorige publicatie: 3 salades met kalfsvlees: Aziatisch, Mediterraan en Nieuwjaar

Volgende publicatie: Fruitvliegjes in huis? Eén product is voldoende. Het staat in elke keuken

Gerelateerde publicaties