Kan ik babyspullen weggeven: bijgeloof

Kan ik babyspullen weggeven: bijgeloof

Er is veel bijgeloof in de wereld dat te maken heeft met verschillende aspecten van het leven, en kinderspullen vormen daarop geen uitzondering. Een van de meest voorkomende bijgeloven is het geloof dat het niet is toegestaan om kinderspullen aan andere mensen te geven.

Hoewel dit bijgeloof rationeel gezien onlogisch lijkt, is het sterk geworteld in verschillende culturen over de hele wereld. Laten we eens kijken waarom sommige mensen er zo over denken.

Mag ik de spullen van mijn kinderen weggeven: bijgeloof

Speciale energie

Men gelooft dat babyspullen de energie van de baby bevatten. Ze zijn immers sterk verbonden met hun eerste eigenaar. Door de garderobespullen van je kind weg te geven, geef je dus een deel van zijn energie door aan een ander. Volgens esoterici kan dit een slecht effect hebben op zowel de emotionele als de fysieke gezondheid van de baby.

Veel bijgelovige mensen zijn er ook van overtuigd dat je je kind in moeilijkheden kunt brengen door items uit de kindergarderobe weg te nemen. Als de baby die deze dingen droeg ziek of ongelukkig was, kan dit worden overgedragen op de nieuwe eigenaar. De reden hiervoor is dezelfde sterke energetische verbinding tussen kledingstukken en het kind.

Binding met karakter

Er is een opvatting dat oude kinderspullen nooit als lappen mogen worden gebruikt (bijvoorbeeld om stof af te vegen of vloeren te wassen). Door dit gebruik kan het kind namelijk erg onrustig, nerveus en schadelijk worden.

Speciale rite

Als je beslist om de spullen van je baby aan kennissen of aan liefdadigheid te geven, voer dan eerst een ritueel uit. Het zal helpen om ze te zuiveren van de energie van je baby. Besprenkel de spullen hiervoor met gewijd water. Zo bescherm je zowel je kind als de toekomstige eigenaar van deze kledingstukken tegen schadelijke gevolgen.

De vraag of je je aan dit bijgeloof moet houden, kan iedereen zelf beantwoorden. Je moet echter niet vergeten dat veel kinderen in weeshuizen spullen nodig hebben. Als je overbodige kledingstukken in goede staat hebt, geef ze dan aan een goed doel. Zo verricht je een goede daad en maak je ruimte vrij in je kledingkast. Ben je bijgelovig? Voer dan een schoonmaakritueel uit voordat je de spullen aan de toekomstige eigenaars geeft. Zo breng je geen ongeluk over je baby.

Vorige publicatie: Hoe petunia's groeien zonder hakhout

Volgende publicatie: Bietensap tegen bloeddruk: voordelen en recepten

Gerelateerde publicaties