Dit recept voor gebakken kip combineert zoete, zoute en hartige smaken in een eenvoudig maar heerlijk Aziatisch geïnspireerd gerecht. Verse gember geeft het een licht gevoel, terwijl sesam en honing het verzachten.
Na uren in de marinade wordt de kip slechts een paar minuten aan elke kant gegrild, waardoor het de perfecte doordeweekse maaltijd is, maar heerlijk genoeg om met gasten te delen.
Serveer eenvoudig met roergebakken groenten en rijst, of met noedels en groenten met een beetje marinade.
Gegrilde kipfilets met sesam en gember
Ingrediënten
- 4 kipfiletfilets zonder vel;
Voor de marinade:
- ½ kopje ongezouten sojasaus;
- 3 teentjes knoflook (geschild en gehakt);
- ¼ kopje gekruide rijstwijnazijn;
- 2 eetlepels honing;
- 1 eetlepel verse gemberwortel (geschild en geraspt);
- 4 middelgrote groene uien (gehakt);
- 2 eetlepels gebakken sesamolie;
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes;
Ter garnering: 2 eetlepels verse korianderblaadjes.
Kooktechnologie
- Meng voor het maken van de marinade sojasaus, knoflook, azijn, honing, gember, ui, sesamolie en sesamzaadjes in een grote plastic zak.
- Voeg de kipfilets toe, knijp de overtollige lucht uit de zak en sluit hem goed af. Plaats de zak 30-60 minuten in de koelkast.
- Haal de kip 20 minuten voor het koken uit de koelkast. Maak een grillrooster of pan klaar door deze in te borstelen met een beetje plantaardige olie; verwarming
- Haal de kip uit de marinade. Grill 6 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. Garneer met korianderblaadjes en serveer.
Belangrijk
- Je kunt de gember raspen op een fijne rasp. Je kunt zelfs de tanden van een vork gebruiken als je geen ander gereedschap hebt.
- Voor dit recept is het belangrijk om gekruide rijstazijn te gebruiken in plaats van gewone rijstazijn.
- Als u de overgebleven marineervloeistof wilt gebruiken als saus voor noedels of rijst of als begeleidende kip, moet u deze eerst aan de kook brengen en minimaal 30 seconden laten sudderen. Dit doodt alle schadelijke bacteriën die overblijven uit het rauwe kippensap.
Receptopties
- Omdat niet iedereen fan is van koriander, is platte peterselie een redelijke vervanger.
- U kunt dit marinaderecept gebruiken om varkenskarbonades en zelfs vis of garnalen te bereiden. Dunne stukken rundvlees, zoals biefstuk of flank, werken ook goed.
- Maar zelfs bij rundvlees hoeft u niet langer dan een uur te marineren, omdat dit de textuur van het vlees kan aantasten.