Aardappelomelet is een eenvoudig traditioneel Italiaans gerecht dat gemakkelijk in een mum van tijd te bereiden is. Het kan worden beschouwd als hoofdgerecht, aangevuld met een groentesalade.
De hoofdingrediënten zijn aardappelen, eieren en kaas, waaraan je ook tomaten, kruiden en uien kunt toevoegen om de smaak te verrijken.
Aardappelomelet: stapsgewijze handleiding
Ingrediënten
Serveert 6
- 6 grote eieren;
- 500 gram verse aardappelen;
- Een bosje peterselie;
- 120 gram Parmezaanse kaas;
- Zout, peper - naar smaak.
Kooktechnologie
Eerst moet je de aardappelen schillen en in gelijke plakjes snijden. De vorm van de lobben kan anders zijn: rond of vierkant.
Kook water in een pan, voeg een snufje zout toe en blancheer de aardappelen gedurende vijf minuten.
Giet het water af en laat de aardappelpartjes afkoelen.
Breek de eieren in een kom en begin ze op te kloppen met een vork. Voeg een snufje zout, peper en kaas toe en roer om klontjes te voorkomen.
Voeg gehakte peterselie toe aan de eieren en meng alle ingrediënten goed.
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan met hoge rand, plaats de vooraf uitgelekte en afgekoelde aardappelen (als ze nog heet zijn, zullen de eieren onmiddellijk schiften) en giet het ei-kaasmengsel over alles.
Kook afgedekt op laag vuur gedurende tien minuten.
Draai de omelet na deze tijd om op een bord en laat nog 10 minuten op het vuur staan, dit keer zonder deksel.
Om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken, beweegt u de pan regelmatig.
Als de omelet stevig en compact is, breng hem dan over naar een met keukenpapier beklede plaat en laat hem afkoelen.
Serveer met een frisse salade of gesneden groenten. Bij de aardappelomelet worden ook diverse sauzen geserveerd: van ketchup tot mayonaise.
Misschien vind je dit eenvoudige aardappelsoeprecept ook leuk. Lees het hier.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is eenvoudig en budgetvriendelijk.