Hoe parelgort op de juiste manier met vlees te koken, zodat alle gezinsleden het lekker zullen vinden

Hoe parelgort op de juiste manier met vlees te koken, zodat alle gezinsleden het lekker zullen vinden

Afkeer van Alkmaarse gort in de USSR. Van wat voor parelgerst hield tsaar Peter de Grote? Een eenvoudig maar lang recept. Pap met vlees - als hoofdgerecht. Meer hierover verderop in deze publicatie.

Vandaag laat ik je een recept zien voor heerlijke gerst met vlees. Geloof me, kook een keer parelgort volgens mijn recept en je zult dol zijn op deze ontbijtgranen en het gerecht dat ervan wordt gemaakt.

Nog maar zo'n 3 jaar geleden werd ik verliefd op Alkmaarse gort en nu behandel ik het met respect. Ik kook regelmatig verschillende gerechten met Alkmaarse gort.

Afkeer in de USSR

Degenen die in de Sovjet-Unie woonden, houden hoogstwaarschijnlijk niet van Alkmaarse gort. Het was in de Sovjet-Unie dat dit graan niet alleen het meest toegankelijk was voor de burgers, maar deze pap werd bijna gedwongen gevoerd aan degenen die in het leger dienden, en aan degenen die hun straf uitzaten ‘op plaatsen die niet zo afgelegen waren’, en zelfs voor kinderen in pionierskampen.

Weet je waarom ze niet van Alkmaarse gort hielden? Omdat de koks het verkeerd hebben bereid.

Favoriete pap van Peter de Grote

Algemeen wordt aangenomen dat parelgortpap het favoriete product van Peter de Grote was. Maar weinig mensen weten dat koninklijke parelgort hoogstwaarschijnlijk een dessert was: het werd gekookt in melk en geserveerd met de toevoeging van rozijnen, room en boter.

Welk vlees moet ik gebruiken?

Rundvlees, varkensvlees en zelfs lamsvlees zijn goed in dit gerecht.

Maar laten we teruggaan naar mijn recept. Maak je meteen klaar voor het feit dat we de pap nog lang zullen koken.

Echte parelgortpap met vlees

Ingrediënten

  • Parelgort - 2 kopjes - 500 gram;
  • Water - 7 liter;
  • Vlees - 400 gram;
  • Uien - 3 kleine uien;
  • Plantaardige olie - een half glas (bezuinig niet op plantaardige olie, anders wordt het een beetje droog, maar het hangt af van het vlees dat je kiest);
  • Wortelen - 1 middelgrote knolgewas;
  • Laurierblad - 3 stuks;
  • Zout en peper naar smaak.
  • Boter - voor serveren.

Kooktechnologie

Om goede parelgortpap met vlees te bereiden, heb je een braadpan of een gietijzeren eendenpot of een ketel nodig. Verder zal ik het kookgerei eenvoudigweg "steelpannen" noemen, voor de eenvoud.

  1. Was de parelgort goed in een zeef onder stromend water. Doe de Alkmaarse gort in een kom en vul deze met 4 liter water. Bedek de kom met ontbijtgranen, huishoudfolie en laat 12-15 uur op tafel op kamertemperatuur staan ​​(je kunt hem 's avonds laten weken en vergeten tot de lunch).
  2. Snijd het vlees in kleine stukjes (ongeveer 2x2 centimeter). Verhit plantaardige olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur.
  3. Pel en hak de ui naar wens, voeg toe aan het vlees.
  4. Voeg wat zout toe aan het vlees zodat de uien en het vlees meer sap vrijgeven.
  5. Was en schil de wortels. Drie op een grove rasp. Voeg het vlees toe met uien en bak nog 5 minuten.
  6. Voeg gerst toe en giet kokend water 3 vingers boven de gerst (ongeveer 10 centimeter). Voeg zout, peper en laurier toe.
  7. Breng aan de kook, dek af met een deksel en plaats 2 uur in de oven. De oventemperatuur moet 160 graden Celsius zijn.
  8. Haal na ongeveer een uur voorzichtig de pan met Alkmaarse gort en peper eruitroer de pap.
  9. Haal de pan met de pap eruit en laat nog eens 20 minuten staan.
  10. Voeg bij het serveren een stuk boter toe aan elk bord.

Vorige publicatie: Drie opties voor de lekkerste kipsalade: zowel voor herfstavonden als voor de nieuwjaarstafel

Volgende publicatie: Kremlin-rundvleesgerecht

Gerelateerde publicaties