Kip, druiven, groenten, noten of kaas, alles overgoten met een romige dressing. Het is gemakkelijk te bereiden en altijd het eerste wat je eet.
Misschien ken je het klassieke recept voor deze salade al, maar in deze publicatie zullen er nog twee opties zijn, ook voor de feesttafel.
Beste kipsalade
Deze kipsalade is heerlijk romig, bezaaid met druiven, knapperige bleekselderij, paprika, verse komkommer en gesneden amandelen.
Ingrediënten
- Kippenborsten - 1 kilogram;
- Rode en groene druiven (in vieren gesneden en zaden verwijderd) - 100 gram;
- Rode paprika - 1 klein fruit (in blokjes gesneden);
- Verse komkommer - 1 st. (in blokjes gesneden);
- Amandelen (in bloemblaadjes gesneden en geroosterd) - 50 gram;
- Groene uien - 4 veren (diagonaal gesneden);
- Verse selderij - 3 stengels (in blokjes gesneden);
- Verse dille - 1 klein bosje (fijngehakt);
- Mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakt) - 250 gram;
- Dijon-mosterd - 1 theelepel;
- Zout en peper naar smaak.
Kooktechnologie
- Kook de kipfilet gaar (20 minuten).
- Haal de kip uit de pan en snijd hem, als hij afgekoeld is, in kleine blokjes.
- Doe de kip in een grote kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed.
- Proef het. Voeg indien nodig zout en peper toe.
- Laat de salade 10-15 minuten staan en serveer.
Lichte kipsalade
Ingrediënten
- Verse slablaadjes - 1 bosje;
- Dappere kipfilet - 500 gram;
- Rode zoete druiven (gehalveerd en zonder zaadjes) - 100 gram;
- Walnootpitten (geroosterd) - 50 gram;
- Huisgemaakte mayonaise - 200 gram;
- Dijon-mosterd - een halve theelepel;
- Zout en peper naar smaak.
Kooktechnologie
Was en bespreek de slablaadjes, scheur de sla met je handen en doe ze in slakommen.
Leg de stukjes kip, noten en druiven op de salade.
Maak de dressing: meng mayonaise, mosterd, zout en peper.
Druppel de dressing over de salade.
Feestelijke Kipshake
Zo maak ik een salade klaar voor de nieuwjaarstafel.
Ingrediënten
- Gekookte kipfilets - 500 gram;
- Walnoten (gedoneerd en gehakt) - 50 gram;
- Groene druiven - 300 gram (geschild en gehalveerd);
- Goudse kaas - 200 gram.
- Huisgemaakte mayonaise - 200 gram;
- Dijon-mosterd - een halve theelepel;
- Zout en peper naar smaak.
Kooktechnologie
- Neem een korte, brede bril.
- Hak de kip en de noten fijn.
- Rasp de kaas op een fijne rasp.
- Leg de kip en walnoten op de bodem van de glaasjes, voeg een lepel dressing toe (zie hierboven hoe je dit klaarmaakt).
- Voeg druiven toe.
- Leg vervolgens een laag geraspte kaas.
- Maak de bovenste laag van druivenhelften.