Paprika's vullen: twee ongebruikelijke recepten

Paprika's vullen: twee ongebruikelijke recepten

Het standaard recept voor gevulde paprika is een klassieker. Maar er zijn veel verschillende vullingen voor paprika's, evenals kooknuances.

Wat is er eenvoudiger dan gevulde paprika’s bereiden: gehakt maken, paprika’s schillen, vullen en bakken. Dit heerlijke voorgerecht is al jaren een favoriet bij familie- en vakantielunches en -diners.

Sta mij toe u, beste fijnproevers, twee ongewone recepten voor gevulde paprika's voor te stellen.

1. Paprika's gevuld met kip en couscous

Ingrediënten

  • Verse paprika - 8 middelgrote vruchten van dezelfde grootte;
  • Ui - 1 middelgrote ui;
  • Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
  • Kipfilet - 1 grote of 2 middelgrote stukken;
  • Couscousgranen - 1 eetlepel;
  • Tomaten in hun eigen sap - 1 standaard blikje (300 gram);
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Favoriete kruiden - naar smaak;
  • Groenen (waar je ook van houdt);
  • Olijfolie.

Kooktechnologie

  1. Was de paprika, verwijder het klokhuis en snijd het kapje eraf.
  2. Snipper de ui en bak deze 5 minuten in verwarmde olijfolie.
  3. Rasp de wortels op een grove rasp, hak de knoflook fijn met een mes.
  4. Voeg wortels, knoflook, zout, peper en kruiden toe aan de pan met de uien. Bak nog 5 minuten.
  5. Voeg tomaten toe aan groenten. Dek de pan af met een deksel en laat 15-20 minuten sudderen.
  6. Versla de resulterende massa met een blender.
  7. Giet de groentesaus over de couscous.
  8. Hak de kipfiletfilet fijn met een mes of haal door een vleesmolen.
  9. Meng kipgehakt met ontbijtgranen. Voeg gehakte kruiden en favoriete kruiden toe. Meng goed.
  10. Schep met een theelepel de vulling in de paprika’s. Druppel er olijfolie overheen.
  11. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten op 200 graden.

2. Paprika's gevuld met kwark

Ingrediënten

Verse paprika - 6 middelgrote vruchten van dezelfde grootte;

Dikke kwark - 350 gram;

Ei - 1 stuk;

Vetzure room - 100 gram;

Kerstomaatjes - 100 gram;

Knoflook - 2-3 teentjes;

Basilicum -1 bosje;

Zout, peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Was de paprika, verwijder de kern en snijd hem doormidden om bootjes te vormen.
  2. Meng kwark, ei en zure room in een kom met een vork.
  3. Was de basilicum, besprenkel hem en hak hem fijn met een mes. Hak de knoflook fijn met een mes of haal door een pers.
  4. Voeg knoflook en basilicum toe aan het wrongel-eimengsel.
  5. Snij de kerstomaatjes doormidden. Voeg toe aan de vulling.
  6. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Proef het.
  7. Schep de vulling met een theelepel in de paprika’s.
  8. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 200 graden Celsius.

Vorige publicatie: Weinig mensen weten dit: hoe gemakkelijk het is om heerlijke bevroren garnalen op de grill te bereiden

Volgende publicatie: Drie opties voor de lekkerste kipsalade: zowel voor herfstavonden als voor de nieuwjaarstafel

Gerelateerde publicaties