Weinig mensen weten dit: hoe gemakkelijk het is om heerlijke bevroren garnalen op de grill te bereiden

Weinig mensen weten dit: hoe gemakkelijk het is om heerlijke bevroren garnalen op de grill te bereiden

Eén gadget waarmee u garnalen op de juiste manier kunt ontdooien en grillen. Snel en gemakkelijk. En ook een recept voor een heerlijke garnalenmarinade.

Ik ken een stel dat het heel leuk vindt om halverwege de week pop-up (spontane) feesten te organiseren. Dit is het moment waarop de oproep binnenkomt: “Wat ben je aan het doen? Vind je het erg als we even langskomen met wat garnalen en champagne? En jij antwoordt: dat vind ik niet erg!

Dit gebeurde afgelopen maandag. Vrienden kwamen met bevroren garnalen, mousserende wijn en de vakantie begon!

Deze keer besloot ik dat we geen garnalen in een koekenpan zouden bakken, maar een grilloven zouden proberen.

Deze gadget heeft niet alleen grill-, barbecue- en ovenfuncties, maar ook een ontdooifunctie.

Garnalen ontdooien

Om te ontdooien moest je deze modus op het paneel selecteren en op de startknop drukken. Wanneer de panelen een beetje warm worden en de pieptoon klinkt, opent u de grill, plaatst u de bevroren garnalen op de panelen en sluit u vervolgens de grill.

Een paar minuten later klonk er een pieptoon en toen we de panelen openden, zagen we ontdooide garnalen. Perfect ontdooide garnalen.

Marineer de garnalen

We hebben de ontdooide garnalen in een grote kom gedaan en onze favoriete kruiden toegevoegd.

Ingrediënten voor het marineren van garnalen

voor 1,5 kilogram garnalen

  • ongezouten sojasaus - 3 eetlepels;
  • verse knoflook - 7 teentjes;
  • droge koriander - 2 theelepels;
  • droog mengsel van paprikavlokken - 2 theelepels;
  • rode hete peper - een snuifje;

De garnalen worden zeer snel gemarineerd - 10-15 minuten.

Daarna is het tijd om de garnalen te grillen.

Garnalen koken op de grill

Het belangrijkste hier is om snel en samen te handelen, bij voorkeur met 4 handen.

Installeer het programma "Fish" en klik op de knop "Start".

We wachten op het geluidssignaal dat de panelen zijn opgewarmd en leggen de gemarineerde garnalen op de grillpanelen.

Sluit de grill.

We wachten op de eerste piep en halen de gekookte garnalen uit de grillpanelen.

Het kostte ons 25-30 minuten om alles te doen.

Het enige dat overblijft was de mousserende wijn in glazen schenken en genieten van een vriendelijk gesprek.

Vorige publicatie: Hoe je haring thuis heerlijk kunt inmaken. Het recept dateert uit de tijd van de USSR

Volgende publicatie: Paprika's vullen: twee ongebruikelijke recepten

Gerelateerde publicaties