Hoe maak je een wilgentenen boom?

Hoe maak je een wilgentenen boom?

Wilg is een houtachtige plant die je in een echt kunstwerk kunt veranderen. Je kunt er een palmboom van buitengewone schoonheid van maken, die je perceel zeker zal versieren. Hoe je thuis een spectaculaire vlechtboom van wilg kunt maken, vertellen we je vandaag.

Opgemerkt moet worden dat de palm gemaakt van een dergelijke plant, een natuurlijke schoonheid en charme heeft die moeilijk te bereiken is met kunstmatige materialen. Bovendien is elke rieten wilgenboom uniek, omdat hij met de hand wordt gemaakt.

Hoe maak je een rieten wilgenboom met je eigen handen?

Eerste stap

Om zo'n palmboom op je grondstuk te maken, moet je wilgenstekken voorbereiden. Ze moeten even lang en even dik zijn. Voor één palmboom neem je ongeveer 42 scheuten. Ontkiem ze. Leg de stekken hiervoor in water. Laat ze 5 dagen in de vloeistof staan, al die tijd controleren we de groei van de wortels. Ze moeten maximaal 1 mm ontkiemen (niet meer, anders breken ze af tijdens het planten).

Tweede stap

Neem een emmer van 10 liter. Vul hem met aarde en humus. Steek de stekken rondom in de grond. Zorg er eerst voor dat je de snede van de wilgenstaken opfrist. Begin vervolgens de twijgen met 3 stukken tegelijk in elkaar te vlechten. Weef de palm en draai daarbij de bak met aarde om. Maak elke versierde laag vast met touwen of wasknijpers. Als u klaar bent, weeft u de top van de afgewerkte boom met een dunne wilgenscheut.

Belangrijke nuances

Zo'n palmboom heeft regelmatig water nodig, want hij houdt van waterprocedures. Onthoud deze nuance, dan zal de vlechtboom wortel schieten. Daarna zullen de knoppen beginnen te groeien en bladeren uitlopen (vergeet niet om de stam ervan te ontbloten). We raden je aan om wilgenpalmen in de lente of vroege zomer te vlechten. Na het planten midden juli hebben de wortels van zo'n boom mogelijk geen tijd om sterker te worden voor de vorst.

Het vlechten van een wilgenpalm is een fascinerend en creatief proces dat zeker vreugde zal brengen en je tuin zal verfraaien. De combinatie van natuurlijke schoonheid en uniciteit maakt zo'n boom een prachtige decoratie voor elke plek. Bovendien kan een goed gevlochten wilgenpalmboom zijn aantrekkingskracht heel lang behouden, waardoor het een ideale decoratie voor de tuin is.

Vorige publicatie: De vierbedregel voor aardbeien

Volgende publicatie: Hoe kweek je een orchidee in water?

Gerelateerde publicaties