Samsa met pompoen thuis koken zonder tandoor: eenvoudig, budgetvriendelijk, heerlijk

Samsa met pompoen thuis koken zonder tandoor: eenvoudig, budgetvriendelijk, heerlijk

Heerlijke en voedzame gebakken taarten die heel gebruikelijk zijn in de voormalige Aziatische republieken van de USSR. Het is het beste om ze meteen te eten - "heet, heet".

Samsa heeft verschillende vullingen. Ik presenteer een eenvoudig en snel recept voor een seizoensgerecht: samsa met pompoen.

Samsa of samosa is een zelfstandig gerecht, vergelijkbaar met een taart, van welke vorm dan ook met vulling. Een populair gerecht in Zuid-, Zuidoost-, Centraal- en Zuidwest-Azië, het Arabische Schiereiland, de Middellandse Zee, Noord- en Zuid-Afrika - Wikipedia

Samsa met pompoen wordt beschouwd als het nationale gerecht van Oezbekistan. Daar wordt het gekookt in een tandoor - een braadpan in de vorm van een kan of bal. Maar thuis kun je samsa in een eenvoudige oven bereiden.

Samsa met pompoen in het Oezbeeks

Ingrediënten

  • Premium tarwemeel - 700 gram;
  • Ei - 1 stuk;
  • Schoon water - 1 glas (250 ml);
  • Vetzure room - 250 ml. (Standaardverpakking);
  • Plantaardige olie - 3 eetlepels;
  • Frisdrank - een halve theelepel;
  • Pompoen - 500 gram;
  • Uien - 3-4 middelgrote uien;
  • Favoriete kruiden - naar smaak;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
  • Sesam.

n### Kooktechnologie

Bereid het deeg voor

  1. Meng zure room in een diepe kom met water, giet 2 eetlepels plantaardige olie erbij, voeg zout en frisdrank toe. Klop het mengsel tot een glad mengsel met een mixer of garde.
  2. Voeg geleidelijk bloem toe, zonder te stoppen met mixen, maar met een lepel of vork. Of begin het deeg met je handen te mengen.
  3. Kneed het deeg tot het glad is. Het moet elastisch, zacht en zonder klontjes zijn. Maar het mag niet aan je handen blijven plakken.

Belangrijk! Het deegkneedproces moet snel zijn. Kneed het deeg niet lang, de gebakken goederen zullen taai zijn.

Zet het deeg een half uur weg onder een kom of wikkel het in vershoudfolie.

Alternatieve optie

Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg.

Bereid de vulling voor

  1. Schil de ui en hak deze fijn. Snijd de pompoen in kleine plakjes en verwijder de korst.
  2. Fruit de ui in een verwarmde koekenpan met toevoeging van plantaardige olie. Voeg de in kleine blokjes gesneden pompoen toe aan de ui.
  3. Zout, breng op smaak met je favoriete kruiden (ik voeg een beetje gemalen koriander toe), voeg gemalen zwarte peper toe.
  4. Laat 10 minuten op laag vuur onder het deksel sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Hoe maak je een samsa?

  1. Rol het deeg op een boterplank tot een worst.
  2. Verdeel het deeg kruislings in repen. De grootte van de toekomstige taarten hangt af van de grootte van de "nachtkastjes".
  3. Rol elk blok uit tot een kleine platte cake. Plaats wat vulling in het midden. Vouw de randen van de cake om een ​​driehoek te vormen: rand aan de rechterkant, rand aan de linkerkant en dan een overlappende “rok”.
  4. Leg de afgewerkte taarten op een met bloem bestoven aanrecht (of snijplank), bestrijk ze met dooier en bestrooi met sesamzaadjes.

Hoe lang moet je Samsa bakken?

Bak de samsa in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 30-40 minuten (de tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de taarten).

Verlaag vervolgens de temperatuur tot 150 gradensnor, besprenkel de samsa met water en laat hem nog 5-10 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Hoe gebakken aardappelen correct te koken

Volgende publicatie: Zo maak je thuis een heerlijke pan-Aziatische salade van inktvis en groenten

Gerelateerde publicaties