Hoe je thuis snel sappige kipfilet kunt bereiden: kipschnitzel in ongebruikelijke paneermeel

Hoe je thuis snel sappige kipfilet kunt bereiden: kipschnitzel in ongebruikelijke paneermeel

Kipfilet volgens dit recept wordt zeer snel bereid - gebakken in 2-3 minuten.

Dit recept is geen heel gewoon paneermeel. Maar daarmee wordt de kipschnitzel sappig van binnen en knapperig van buiten. En ook nog eens erg lekker.

Het paneren voorkomt dat de borst uitdroogt en houdt hem sappig. Dankzij verschillende paneeropties kunt u eenvoudig de smaak veranderen van niet alleen de afgewerkte kip, maar ook van vlees en vis.

Ik wil jullie voorstellen, mijn beste abonnees en lezers van de blog “Hallo, Andrey!” presenteer een van mijn favoriete recepten voor kipfilet.

Perfecte kipschnitzel in ongebruikelijke paneermeel

Ingrediënten⠀

voor 2 porties

  • Verse kipfilet - 2 stuks;
  • Gedroogde knoflook - 1 theelepel;
  • Paprika (bij voorkeur gerookt) - 1 theelepel;
  • Droge tijm of een mengsel van “Italiaanse kruiden” - 1/2 theelepel;
  • Zout - naar smaak;
  • Gemalen zwarte peper - naar smaak;
  • Tarwemeel - 2 eetlepels;
  • Ei - 2 stuks;
  • Paneermeel - 1 pakje of ongeveer 100 gram;

n### Kooktechnologie

Als u geen voorgekookte kippenborstfilets gebruikt, bereidt u de borsten voor. Verwijder aderen, vet, huid en botten. Snijd het in de lengte en vervolgens doormidden in gelijke delen.

Sla de kipfilet voorzichtig plat met een speciale hamer of met de botte kant van een mes. Het belangrijkste is dat de dikte van de borst uniform is: ongeveer 1 centimeter. Niet meer.

Bereid het paneermengsel voor. Meng eieren, bloem, kruiden, droge knoflook, zout en peper in een diep, breed bord tot een gladde massa.

Zet een ander bord ernaast en bestrooi met paneermeel.

Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur en giet er plantaardige olie in. Verhit de olie op hoog vuur.

Alles is klaar voor het frituren van kipschnitzel.

Doop de kipfilet in het eibloemmengsel en rol vervolgens door het paneermeel.

Het paneermeel moet de borst overal volledig bedekken.

Doe de schnitzel in een koekenpan en bak hem goudbruin, 2-3 minuten aan elke kant. Aandacht! Dit is de baktijd alleen als de kipfilet niet dikker is dan 1 centimeter.

Leg de kipschnitzel na het frituren op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Serveer kipschnitzel met aardappelpuree, verse groenten en je favoriete saus.

Eet smakelijk! Thuis koken: het is eenvoudig, snel en budgetvriendelijk.

Vorige publicatie: 7 geheimen voor het maken van de perfecte bouillon thuis

Volgende publicatie: 3 recepten voor groene bonensalade: eenvoudig, lekker en goedkoop

Gerelateerde publicaties