7 geheimen voor het maken van de perfecte bouillon thuis

7 geheimen voor het maken van de perfecte bouillon thuis

In de moderne wereld gebruiken zowel huisvrouwen als professionele koks vaak bouillonblokjes om te koken. Maar ik raad u aan om thuis uw eigen bouillon te bereiden. Ja, dit is geen snel, maar niet ingewikkeld proces.

Zelfgemaakte bouillons kunnen worden bereid voor toekomstig gebruik. In de vriezer blijven ze goed en lang houdbaar.

Wellicht kennen veel mensen deze regels en pas jij ze toe in de praktijk. Maar ik weet zeker dat het geen kwaad kan om ze eraan te herinneren. Als je je eigen speciale geheim voor heerlijke bouillon hebt, deel dit dan in de reacties. Geloof me, dit zal niet alleen voor mij nuttig en interessant zijn.

n## Volg deze 7 regels en je zelfgemaakte bouillon zal perfect zijn

Regel 1

Voordat u de bouillon gaat bereiden, roostert u de botten in de oven op 240°C. De smaak en kleur van de bouillon zullen verzadigder worden en er zal vrijwel geen kalk achterblijven tijdens het koken;

Regel #2

Vul de voorbereide botten met koud water zodat de bouillon transparant wordt en de concentratie van de bouillon zich geleidelijk ophoopt.

Regel #3

Tijdens het kookproces is het noodzakelijk om de vloeistof laag te laten koken - het oppervlak moet af en toe doorbreken met belletjes, alsof het "beft". Als het te veel kookt, zet dan onmiddellijk het vuur laag om het zeepmaakproces te vermijden, waarna de “zeep” niet meer gecorrigeerd kan worden.

Regel #4

Hoe helderder de bouillon, hoe langer de houdbaarheid zal zijn.

Regel #5

Voeg specerijen en kruiden 15 minuten voor het einde van het koken toe in een theezakje, zodat u ze gemakkelijk kunt verwijderen. Of in een gaaszakje.

Regel #6

Voeg 45 minuten voor het einde van het koken van de bouillon een standaardset groenten toe aan de pan: wortels, selderij en uien. Groenten moeten vervolgens worden verwijderd en niet worden gegeten.

Regel #7

Kook de bouillon lang: visbouillon minimaal 1,5 uur, kippenbouillon minimaal 2-3 uur en runderbouillon ruim 4 uur.

Aanbevolen kooktijd voor bouillons:

  • Witte bouillon van gevogelte (inclusief wildvogels) - 3-4 uur.
  • Witte runderbouillon - 8-10 uur.
  • Witte kalfsbouillon (inclusief wild) - 6-8 uur.

Kook thuis - het is eenvoudig, leuk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Bograch met rundvlees en paprika. Hoe je thuis traditionele Hongaarse soep maakt

Volgende publicatie: Hoe je thuis snel sappige kipfilet kunt bereiden: kipschnitzel in ongebruikelijke paneermeel

Gerelateerde publicaties