Bograch met rundvlees en paprika. Hoe je thuis traditionele Hongaarse soep maakt

Bograch met rundvlees en paprika. Hoe je thuis traditionele Hongaarse soep maakt

Dikke, hartige, smakelijke soep combineert rundvlees en een grote verscheidenheid aan groenten, gekruid met paprika, hete peper en knoflook. Bograch heeft ongeveer 1,5 uur nodig om te bereiden, dus ik kook het het liefst enkele dagen van tevoren.

Er zijn nooit teveel soeprecepten. Elke dag staat er wel een of andere soep op de familietafel. Vooral warme en hartige soepen zijn bij ons thuis populair tijdens het koude seizoen.

De soep die ik vandaag introduceer is je waarschijnlijk bekend en maak je thuis. Omdat Bograch, hoewel beschouwd als een gerecht uit de Hongaarse keuken, behoorlijk populair is in Oekraïne, vooral in Transkarpatië. Dit recept is traditioneel.

Mocht je deze soep op een andere manier bereiden, laat het ons dan weten in de reacties!

n## Traditionele Hongaarse Bograc-soep bereiden

Ingrediënten

  • Vers rundvlees - 1 kilogram;
  • Paprika (beter als gerookt) - 3 eetlepels;
  • Tomaten op eigen sap (of verse tomaten, maar gepeld) - 1 blik (250 gram) of 4 middelgrote tomaten;
  • Verse paprika - 3 grote vruchten;
  • Verse aardappelen - 4 wortelgroenten;
  • Hete peper - 1 kleine peul;
  • Uien - 4 middelgrote uien;
  • Wortelen - 2-3 middelgrote wortelgroenten;
  • Bonen in tomatensap - 1 blik (350 gram);
  • Zonnebloemolie - om te frituren;
  • Rundvleesbouillon of water - 2 liter;
  • Verse knoflook - 3-4 teentjes;
  • Verse peterselie - een klein bosje;
  • Zout, peper - naar smaak.

Kooktechnologie

Bograch-soep kan worden bereid in een traditionele grote pan of in een ketel.

  1. Bereidt groenten voor: wassen, schillen. Uien, wortels, verse paprika's, in kleine stukjes gesneden. Snijd de aardappelen grof.
  2. Giet plantaardige olie in de bodem van de pan en verwarm deze.
  3. Voeg de ui toe en bak deze goudbruin.
  4. Voeg paprika toe aan de olie en ui, roer meteen goed.
  5. Voeg vlees toe dat in grote stukken is gesneden. Roerbak gedurende 5-7 minuten.
  6. Voeg de wortels toe en bak nog 5 minuten, al roerend.
  7. Voeg de rest van de groenten toe: paprika, bonen, tomaten. Roer en voeg een beetje zout toe.
  8. Vul met bouillon (of water) zodat deze net onze soepbasis bedekt. Het moet heel dik zijn, zoals goulash. Voeg hete peper toe en dek de pan af met een deksel. Zet de hitte laag. Laat 40-50 minuten sudderen.
  9. Voeg vervolgens de aardappelen en de resterende bouillon toe. Sluit het deksel en laat nog 15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
  10. Zet het vuur uit, voeg gehakte knoflook en peterselie toe.
  11. Proef het. Voeg indien nodig zout en peper toe.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is eenvoudig en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Hartig diner: Mexicaanse gehaktballetjes

Volgende publicatie: 7 geheimen voor het maken van de perfecte bouillon thuis

Gerelateerde publicaties