Hartig diner: Mexicaanse gehaktballetjes

Hartig diner: Mexicaanse gehaktballetjes

Deze rundergehaktballetjes worden bereid met gebakken uien, knoflook, paprika en kruiden. En in plaats van broodkruimels gebruik ik gemalen maïschips. Malse Mexicaanse gehaktballetjes gestoofd in tomatensaus. Het gerecht staat in slechts 40 minuten klaar en is absoluut heerlijk!

Gegroet, beste abonnees en lezers van mijn kanaal “Fork. Lepel. Sticks: recepten en tips." Vandaag breng ik een recept voor eenvoudige en gezonde voeding voor elke dag onder uw aandacht. Alles wordt in één pan gekookt.

Zie het einde van het bericht voor een gedetailleerde lijst met ingrediënten.

Neem 30 seconden de tijd en word lid van de blog om dagelijks recepten in uw nieuwsfeed te ontvangen.

Mexicaanse gehaktballetjes

Kooktechnologie

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en hete peper toe. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook, komijn, gerookte paprika, oregano en zout toe. Kook nog 2-3 minuten of tot het geurig is. Doe het mengsel op een bord en zet het in de koelkast om af te koelen.
  • Eenmaal afgekoeld, combineer de geroosterde groenten met het gehakt, de gemalen maïschips en koriander. Rol het mengsel met je handen of een eetlepel in kleine balletjes. Je zou ongeveer 12 middelgrote gehaktballetjes moeten hebben.

  • Veeg de pan schoon en zet hem op middelhoog vuur. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe en verdeel de olie over het hele oppervlak. Voeg de gehaktballetjes toe en kook tot ze bruin zijn, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Doe over naar een bord en zet opzij.

  • Voeg geplette tomaten in hun eigen sap, ingelegde paprika, saus, suiker en een snufje zout toe aan de pan. Breng aan de kook en voeg gehaktballetjes toe. Zet het vuur laag en laat 5-10 minuten sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn, maar nog steeds lichtroze van binnen.

Serveer warm met limoensap en gehakte koriander.

Opslag

In een luchtdichte verpakking zijn de gehaktballetjes en de tomatensaus 4-5 dagen houdbaar in de koelkast en maximaal 2 maanden in de vriezer.

Ingrediënten

  • Rundergehakt - 500 gram;
  • Uien - 1 kleine ui (fijngehakt);
  • Verse knoflook - 2 teentjes;
  • Olijfolie - 2 eetlepels;
  • Rode hete peper - 1 st. (gepeld van zaden en geplet);
  • Specerijen: gemalen komijn, gerookte paprika, droge oregano - allemaal 1 theelepel;
  • Zout - naar smaak;
  • Maïschips (gemalen) - 1 eetlepel;
  • Verse koriander - 1 middelgrote bos (fijngehakt);
  • Tomaten in eigen sap - 1 blik (250 gram);
  • Ingelegde paprika (of lecho) - 2 eetlepels;
  • Hete saus (type Tabasco) - 1 theelepel;
  • Suiker - ½ theelepel;
  • Vers geperst citroensap en fijngehakte koriander, voor serveren.

Thuis koken! Het is eenvoudig en goedkoop.

Vorige publicatie: Gooi de courgette niet weg! Bereid squashkaviaar volgens dit recept: het hele gezin zal er dol op zijn

Volgende publicatie: Bograch met rundvlees en paprika. Hoe je thuis traditionele Hongaarse soep maakt

Gerelateerde publicaties