Gooi de courgette niet weg! Bereid squashkaviaar volgens dit recept: het hele gezin zal er dol op zijn

Gooi de courgette niet weg! Bereid squashkaviaar volgens dit recept: het hele gezin zal er dol op zijn

Ik geef toe dat ik in mijn studententijd verliefd werd op squashkaviaar. En hoewel mijn moeder het niet kookte, lagen potten met groentekaviaar in bijna alle winkels, zelfs tijdens de crisis in de ‘gouden jaren 90’. En het hele jaar door kochten we het voor snacks. Het waren prachtige jeugdtijden.

Ik ben relatief recent zelf begonnen met het maken van kaviaar van courgette. Ik kook een beetje tijdens het courgetteseizoen. Ik bereid me niet voor op de winter.

Er zijn net zoveel recepten voor courgettekaviaar als er recepten zijn voor borsjt. Sommige mensen voegen appels toe aan pompoenkaviaar, sommigen voegen aubergine toe en weer anderen voegen tomaten toe.

Ik zal je mijn kenmerkende recept voor courgettekaviaar laten zien. U kunt uw recepten delen in de reacties. Ik zal blij zijn!

Ideale courgettekaviaar

Ingrediënten

(6 porties)

  • Verse middelgrote courgette - 1 stuk;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote knolgewas;
  • Zoete paprika - 1 stuk;
  • Uien - 1 middelgrote ui;
  • Verse tomaten - 2 stuks;
  • Verse peterselie - een klein bosje;
  • Balsamicoazijn - 1 eetl. lepel;
  • Gedroogde marjolein 1 theelepel;
  • Gedroogde knoflook - 1 theelepel;
  • Olijfolie;
  • Zout, zwarte peper - een klein snufje (of naar smaak).

Hoe maak je perfecte courgettekaviaar?

  1. Bak de wortels en paprika's tot ze gaar zijn op een rooster in de oven gedurende 20-30 minuten op 200 graden. Doe de groenten in een kom, dek af en zet opzij.

  2. Pel de ui. Snijd in kleine blokjes.

  3. Was de courgette en snij in middelgrote blokjes.

  4. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg de ui en het zout toe en kook tot ze doorschijnend en zacht zijn. Roeren.

  5. Voeg de courgette toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 5-7 minuten.

  6. Voeg fijngesneden tomaten, alle kruiden en balsamicoazijn toe. Roeren.

  7. Bedek de pan met een deksel en zet het vuur laag. Laat 10-15 minuten sudderen, al roerend.

  8. Schil de gebakken paprika's en wortels en hak ze fijn met een mes.

  9. Doe wortels, paprika, gestoofde groenten en gehakte kruiden in een blenderbeker. Slaan tot dat het glad is.

  10. Proef de courgettekaviaar en voeg indien nodig zout toe. Je kunt ook een beetje olijfolie toevoegen (dan krijgt de courgettekaviaar een gladdere consistentie).

Serveer de resulterende pompoenkaviaar met brood. Kaviaar is zowel warm als koud heerlijk.

Kaviaar kan in een luchtdichte verpakking in de koelkast enkele maanden worden bewaard.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Succesvol voorgerecht: gemarineerde feta

Volgende publicatie: Hartig diner: Mexicaanse gehaktballetjes

Gerelateerde publicaties