Salade met inktvis “Oostzee”: een zeer smakelijke combinatie en mooie presentatie (ik bereid het voor elke vakantie)

Salade met inktvis “Oostzee”: een zeer smakelijke combinatie en mooie presentatie (ik bereid het voor elke vakantie)

De salade is licht en smaakvol, gemakkelijk en snel te bereiden. Ik weet zeker dat het je tafel zal versieren.

Lang geleden zag ik ooit een saladerecept in een Chinees restaurant. Jaren gingen voorbij en elke keer experimenteerde ik met de dressing voor deze salade en vond ik dezelfde smaak. Ik noemde de salade “Oostzee”. De salade zal iedereen aanspreken die van de Pan-Aziatische of Zuid-Oosterse keuken houdt.

Er zijn nogal wat recepten voor salades met inktvis, en nog een in je culinaire collectie zal niet misstaan. Zie aan het einde van de publicatie links naar andere inktvissalades.

Chinese tradities in de Oostzeesalade

  • Eenvoudige en betaalbare ingrediënten;
  • Minimale hoeveelheid ingrediënten;
  • Snij alle ingrediënten in gelijke reepjes;
  • Eenvoudige en snelle bereiding;
  • Traditionele smaken in de dressing;

Hoe ik Oostzeesalade bereid

Ik begin met het bereiden van alle ingrediënten en de saus.

Ik doe de bevroren inktvis in een kom en giet er kokend water overheen. Ik draai de koudwaterkraan open en maak de inktvis schoon van de films onder de stroom. Ik haal de chitineplaat eruit.

Kook de inktvis in gezouten kokend water gedurende 30-40 seconden. Hoewel je 40 minuten kunt koken, zal het inktvisvlees vleziger zijn.

Ik koel de inktvis en snijd hem in middelgrote reepjes.

Schil de wortels en snijd ze in middelgrote reepjes.

Ik bak het met de toevoeging van 1 eetlepel geraffineerde plantaardige olie gedurende ongeveer 5 minuten tot het zacht en goudbruin wordt.

Mijn zoete paprika's. Ik verwijder de stengels, zaden en snij in reepjes.

Ik bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan gedurende ongeveer twee minuten. Tot het aroma verschijnt en de zaden goudbruin worden. Maar je kunt deze stap overslaan en de salade in de toekomst alleen met rauwe sesamzaadjes bestrooien. Geroosterde sesam smaakt mij beter.

Ik bereid de dressing door alle benodigde ingrediënten tot een gladde massa te mengen. Zie de onderstaande lijst.

Meng inktvis, paprika en gebakken wortels in een grote kom.

Ik breng de salade op smaak met saus en leg deze op een bord (of in slakommen). Ik bestrooi met sesamzaadjes.

Oostzeesalade is klaar!

Ingrediënten

bevroren inktvis – 500 gram;

verse zoete paprika - 1 grote vrucht (ongeveer 150 gram);

verse wortelen - 1 grote knolgewas (of 2 kleine);

plantaardige olie - om te frituren;

sesamzaadjes - 10 gram;

saladedressing: 2 eetlepels ongezouten sojasaus, halve theelepel suiker, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel azijn

Vorige publicatie: Kaasplateau: Koningin der Voorgerechten

Volgende publicatie: Lekker bijgerecht: Franse aardappeldauphinoise

Gerelateerde publicaties