In Rusland is het gebruikelijk om Oliviersalade te eten bij de belangrijkste gelegenheden - op een bruiloft, een jubileum en natuurlijk op het nieuwe jaar.
Iedereen die kan koken, weet natuurlijk hoe hij deze salade moet bereiden. En ieder van jullie gelooft dat jouw recept de standaard is.
Ja, iedereen heeft zijn eigen "Olivier": sommige mensen maken er graag een koninklijke salade van (door verschillende dure ingrediënten toe te voegen), terwijl anderen het lekker vinden zoals Olivier werd bereid in de USSR (met gekookte worst).
Vandaag besloot ik jullie mijn drie favoriete versies van de Oliviersalade te laten zien.
Lees, maak aantekeningen en laat je inspireren! Ik kijk uit naar jouw opties voor de Oliviersalade in de reacties.
3 favoriete versies van Oliviersalade
Sovjet-Olivier
Ingrediënten
Serveert 6-8
- Gekookte worst - 300 gram;
- Aardappelen - 2-3 middelgrote wortelgroenten;
- Wortelen - 1-2 wortelgroenten;
- Ei - 5 stuks;
- Ingelegde komkommers - 2-3 medium;
- Verse komkommer - 1 middelgrote;
- Groene erwten in blik - 300 gram (standaardpot);
- Groene uien - 3-4 veren;
- Dille - een klein bosje;
- Provençaalse mayonaise - 4-5 eetlepels;
- Russische mosterd - 1 theelepel.
- Zout, peper - naar smaak.
Hoe ik kook
Was de aardappelen en wortels goed en kook ze in de schil. Koel, schil en snijd in kleine blokjes.
Ik kook het ei hard, pel het en snijd het in dezelfde blokjes als groenten.
De worst en komkommers (gemarineerd en vers) snij ik in blokjes.
Ui en dille, fijngehakt.
Meng alle ingrediënten in een grote kom, voeg doperwten toe en breng op smaak met mayonaise en mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Merchant style Olivier (met gerookt vlees)
Het is beter om deze salade van tevoren te bereiden, omdat het tijd kost om te zetten.
Ingrediënten
Serveert 6-8
- Krakau-worst - 300 gram;
- Rookworsten - 300 gram;
- Aardappelen - 5-6 middelgrote wortels;
- Wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
- Ei - 8 stuks;
- Ingelegde komkommers - 2-3 medium;
- Groene erwten in blik - 300 gram (standaardpot);
- Uien - 1 ui;
- Dille - een klein bosje;
- Provençaalse mayonaise, - 4-5 eetlepels;
- Sojasaus, ongezouten, - 2 eetlepels;
- Russische mosterd - 1 theelepel.
- Gerookte paprika - een snuifje;
- Zout, peper - naar smaak.
Hoe ik kook
Schil de uien en snijd ze in kleine blokjes. Ik giet de ingelegde komkommerpekel over de uien en zet ze 45-60 minuten in de koelkast. Daarna doe ik het in een vergiet en droog het.
Aardappelen en wortels, goed gewassen en in de schil gekookt. Koel, schil en snijd in kleine blokjes.
Ik kook het ei hard, pel het en snijd het in dezelfde blokjes als groenten.
Worst, rookworst, ingelegde komkommers, in blokjes gesneden.
Ik maak de saus: mix mayonaise, sojasaus, mosterd, paprika, zout en peper.
Meng alle ingrediënten in een grote kom, voeg groene erwten toe en breng op smaak met saus.
Ik zet het 2-4 uur in de koelkast, zodat de salade doordrenkt is.
Olivier uit het Verre Oosten
Recept- en kooktechnologieJe kunt deze salade hier in mijn publicatie van vorig jaar zien.
Laat ik zeggen dat dit een erg smakelijke, maar tegelijkertijd erg dure versie van een vakantiesalade is. Het is gebaseerd op Kamtsjatka-krabvlees en de ingrediënten omvatten rode kaviaar.
Tegen de prijzen van december 2021 kost een portie (250 gram) van deze salade 2.000 roebel. Maar het is het waard!