Sommigen zullen zeggen dat eenvoudige salades niet voor de feesttafel zijn. Ik ben het daar fundamenteel mee oneens.
Deze salade van wortelen, gember, rozijnen en noten is niet alleen lekker, maar ook mooi en ziet er geweldig uit tussen Olivier en “haring onder een bontjas”!
Wortelsalade met gember, rozijnen en noten
Ingrediënten
- Verse wortelen - 3 grote wortelgroenten;
- Gemberwortel - 2 cm;
- Verse koriander - een klein bosje;
- Citroen - 1 stuk;
- Knoflook - 1 teentje;
- Olijfolie - 2 eetlepels;
- Rozijnen - 2 eetlepels;
- Gehakte walnoten - 1 eetlepel;
- Zout - naar smaak;
- Peper - naar smaak;
Hoe ik kook
Ik schil de wortels en rasp ze in reepjes op een speciale rasp.
Ik verbrand de rozijnen met kokend water en droog ze.
- Ik pel de knoflook en hak hem fijn met een mes.
Ik rasp de geschilde gemberwortel op een fijne rasp.
Ik was de koriander en hak deze fijn.
- Ik rasp de citroenschil en pers 2 eetlepels sap uit het vruchtvlees.
- Ik meng wortels, gember, koriander, knoflook, citroenschil, gehakte walnoten en rozijnen in een slakom.
- Ik giet citroensap over de salade, voeg zout en peper toe, breng op smaak met olie en meng alles opnieuw.
Houd je van mayonaise, voeg die dan ook toe. Het zal ook heerlijk zijn!
P.S: In de commentaren stelden ze voor om tijdens het bereiden van de salade een kleine hoeveelheid hete plantaardige olie over het mengsel van wortels en gember te gieten. En cool.
Ik heb het geprobeerd, ja, het blijkt interessanter en aromatischer.