Ongebruikelijke Mimosa-salade met kabeljauwlever en champignons. Gasten zullen de geweldige smaak waarderen

Ongebruikelijke Mimosa-salade met kabeljauwlever en champignons. Gasten zullen de geweldige smaak waarderen

Houd jij van gelaagde salades? Op zoek naar een nieuw idee voor het nieuwjaarsmenu? Dan moet je deze versie van de Mimosa-salade zeker lekker vinden. Het bevat een aantal onverwachte maar heerlijke ingrediënten: levertraan en gebakken champignons. Maar we laten het ontwerp traditioneel.

Welke paddenstoelen moet ik gebruiken?

Ik gebruikte gewone goedkope verse champignons.

Als je toegang hebt tot eekhoorntjesbrood, is het beter om ze te gebruiken.

Mayonaise of zure room?

In dit geval raad ik aan zelfgemaakte of in de winkel gekochte Provençaalse mayonaise te gebruiken.

Maar om het caloriegehalte te verminderen, kunt u een mengsel van mayonaise en zure room gebruiken.

Voor de smaak kun je een beetje sojasaus aan dit mengsel toevoegen.

Ongebruikelijke “Mimosa”-salade met kabeljauwlever en champignons

Ingrediënten

Serveert 4

  • Verse champignons - 250 gram;
  • Ei - 6 stuks;
  • Ingelegde komkommers - 3-4 middelgrote vruchten;
  • Kabeljauwlever uit blik - 2 standaard potten van elk 220 gram;
  • Mayonaise;
  • Zonnebloemolie;
  • Zout, peper - naar smaak.

Hoe koken

Schil de champignons en snijd ze in middelgrote plakjes. Bak in een verwarmde koekenpan met toevoeging van plantaardige olie tot het gaar is.

Kook hardgekookte eieren, pel ze. Snijd elk ei doormidden. Scheid het eiwit van de dooiers. Rasp het eiwit apart - om in een aparte laag aan de salade toe te voegen, en de dooiers - ze zullen worden gebruikt om de salade te versieren.

Snijd ingelegde komkommers in blokjes.

Open de potten met levertraan, plaats de levertraan op keukenpapier en droog hem af. Snij de kabeljauwlever in stukjes.

Stel de salade samen.

Vet het bord in met mayonaise (in het gedeelte waar de salade komt) en gebruik een saladevorm om de salade op te maken.

  • De eerste laag bestaat uit gebakken champignons;
  • Vet in met mayonaise;
  • Tweede laag - geraspt wit;
  • Vet in met mayonaise;
  • De derde laag is levertraan;
  • Vet in met mayonaise;
  • Vierde laag - ingelegde komkommers;
  • Vet in met mayonaise;
  • Vijfde laag - geraspte dooiers.

Salade klaar! Zet de salade 1-2 uur in de koelkast.

Vorige publicatie: Vinaigrette met haring is een uitstekend alternatief voor wie niet van mayonaise houdt, maar wel van “haring onder een bontjas” houdt

Volgende publicatie: Drie originele toevoegingen aan de kaart: het bereiden van gekruide noten en pruimen, dip van geroosterde paprika met kappertjes en knoflook

Gerelateerde publicaties