Nog een recept voor bietenliefhebbers. In deze salade wordt geen mayonaise gebruikt, dus ik kan het aanbevelen aan degenen die een gezonde levensstijl volgen of voortdurend afvallen.
De salade-ingrediënten zijn niet duur en voor iedereen verkrijgbaar. Dit resulteert in een salade met een heldere smaak.
Er zijn heerlijke salades die je zelfs elke dag kunt bereiden, maar het is geen schande om ze op de feesttafel te serveren. Met het juiste ontwerp.
Bietensalade met kip
Ingrediënten
voor 5-6 porties
- Verse bieten - 4 middelgrote wortels;
- Kipfilet - 1 stuk;
- Walnootpitten - 100 gram;
- Griekse yoghurt zonder toevoegingen - een half glas (125 gram);
- Groene erwten in blik - 1 klein potje (ongeveer 200 gram);
- Groenen voor decoratie;
- Zout en peper naar smaak.
Hoe maak je een salade klaar?
- Kook de kipfilet 20-25 minuten, koel af en snij in blokjes.
- Kook of bak de bieten gaar. Schil, laat afkoelen en snij in blokjes.
- Bak de walnootpitten 3-5 minuten in een droge koekenpan. Ze moeten hun aroma vrijgeven en goudbruin worden. Niet te gaar! Koel de noten en hak ze fijn met een mes.
- Open het blik groene erwten uit blik en laat de vloeistof uitlekken.
- Meng de bieten, kip, erwten en walnoten in een grote slakom.
- Breng de salade op smaak met natuurlijke yoghurt.
- Proef het. Zout en peper zoals jij wilt!
- Laat de salade 30 minuten tot 1 uur in de koelkast staan.
Serveer de salade in porties of in een grote slakom, gegarneerd met takjes dille of andere kruiden.