“Ik weet zeker dat het geen uur duurt voordat ze zijn gemarineerd”, vertelde een vriendin me toen ik haar dit recept voor het eerst vertelde. Maar toen hebben we er een hapje mee gemaakt en geprobeerd.
Het resultaat bleek zeer smakelijke gepekelde tomaten te zijn! Met een lichte kruidigheid, aroma van kruiden en knoflook. Alles waar we van houden! Ik weet zeker dat niet alleen wij, maar ook jij!
Bewaar het recept in bladwijzers en op uw sociale netwerken! Nu is het tijd om dit voorgerecht te maken terwijl het tomatenseizoen in volle gang is!
Wat voor soort tomaten moet ik gebruiken? Ik raad aan om kleine, rijpe roze tomaatjes te gebruiken met een aparte smaak (geen room)!
Gemarineerde tomaten in 60 minuten
Ingrediënten
- Verse tomaten - 1 kg. ;
- Verse knoflook - 5 teentjes;
- Dille, peterselie, basilicum - elk meerdere takken;
- Chilipeper - 1 kleine peper;
- Zout, suiker - elk 1 theelepel;
- Tafelazijn (9%) - 1 eetl. l.;
- Geraffineerde plantaardige olie - 5 el. l.;
Hoe je ingelegde tomaten in 60 minuten kookt
- Was de tomaten, droog ze en snijd ze in ringen. Niet erg dun.
- Was de greens, droog ze en hak ze fijn met een mes.
- Pel de knoflookteentjes en haal ze door een pers.
- Was de hete peper, snijd hem in de lengte doormidden en snijd hem in dunne reepjes.
- Doe de tomaten, kruiden en knoflook in een kom.
- Meng zout, suiker, azijn en plantaardige olie in een aparte kleine kom. Meng alles goed.
- Giet de resulterende marinade over de tomaten en meng alles goed.
- Doe het in een slakom en dek af met huishoudfolie. Zet de slakom 50-55 minuten in de koelkast.
Serveer de gepekelde tomaten gekoeld en vergeet niet ze te serveren met sneetjes brood. Omdat de yushka in dit voorgerecht naar mijn mening het lekkerst is.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk met een beperkt budget!