Hoe je geweldige zelfgemaakte barbecuesaus maakt (zonder suiker)

Hoe je geweldige zelfgemaakte barbecuesaus maakt (zonder suiker)

Een eenvoudig recept dat in 15 minuten klaar is. Een zoete, heerlijke saus zonder ketchup en natuurlijk gezoet met honing. Geweldige zelfgemaakte BBQ-saus voor ribben, varkensvlees, kip of sandwiches. En dit is niet alleen een saus, maar ook een marinade.

De meeste basisrecepten voor zelfgemaakte barbecuesaus worden gemaakt met ketchup, die eigenlijk behoorlijk wat suiker bevat. Omdat ik al lang geleden gestopt was met suiker, besloot ik te kijken hoe het recept zou uitpakken als ik zelfgemaakte BBQ-saus zonder ketchup zou maken, en raad eens? Gebeurd!

De saus was dik en rijk, met een rokerig-zoete vleugje melasse.

Ik weet dat als je dit eenvoudige en heerlijke zelfgemaakte recept eenmaal hebt geprobeerd, je altijd een potje barbecuesaus in de koelkast wilt bewaren.

Wat ik gebruik om de saus te maken

Tomatensaus + pasta

Voor de tomatensmaak heb ik tomatenpuree en Krasnodar-tomatensaus gebruikt in plaats van ketchup.

appelazijn

De azijn voegt de broodnodige zuurgraad toe aan ons recept. Het reguleert ook de balans tussen zoet en pittig in barbecuesaus.

Honing + melasse

Om de saus zoeter te maken, heb ik een beetje honing en melasse toegevoegd. Ik hou ervan hoe de honing de sterke smaken van de kruiden uitspeelt, en beide ingrediënten maken de saus rijk en dik. Zorg ervoor dat u melasse gebruikt. Het kan worden gekocht in winkelketens of in online winkels (in dezelfde Ozone- of Yandex-markt).

Worcestershire saus

Nog een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar de perfecte balans tussen zoet, zout en kruidig. Worcestershiresaus is erg hartig en voegt direct een magische smaak toe aan de saus. Als je deze saus nog niet in je keuken hebt, raad ik je aan deze te kopen.

Specerijen

Gerookte paprika, droge mosterd, knoflookpoeder, zout en zwarte peper zorgen voor een klassieke, uitgebalanceerde smaakcombinatie. Hoewel het optioneel is, zorgt het toevoegen van een snufje rode peper voor precies de juiste hoeveelheid warmte.

Neem 30 seconden de tijd en sluit u aan bij de blog “Hallo, Andrey!” Ontvang dagelijks recepten in uw nieuwsfeed. Inspireren en geïnspireerd worden.

Zelfgemaakte BBQ-saus vanaf nul

Ingrediënten

  • 1 blik (500 ml) tomatensaus (ik gebruik "Krasnodar");
  • 1 blik tomatenpuree (250 ml);
  • 3 eetlepels appelazijn;
  • 2 eetlepels honing;
  • 2 eetlepels melasse;
  • 2 eetlepels Worcestershiresaus;
  • 2 theelepels gerookte paprika;
  • 1 theelepel droge mosterd;
  • 1 theelepel gedroogde knoflook;
  • ½ theelepel zout;
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper;
  • ¼ theelepel rode peper is optioneel, maar wordt aangemoedigd.

Hoe koken

  1. Meng alle ingrediënten in een middelgrote pan: tomatensaus, tomatenpuree, appelciderazijn, honing, melasse, Worcestershire, gerookte paprika, droge mosterd, knoflook, zout, zwarte peper en cayennepeper. Breng op middelhoog vuur aan de kook.
  2. Dek de pan lichtjes af, zodat de pan bijna volledig bedekt is om spetteren te voorkomen en toch stoom te laten achterblijvenhet kan er nog steeds uit komen en de saus kan inkoken. Wees voorzichtig, deze saus "spuugt" zeer actief in verschillende richtingen tijdens het koken.
  3. Kook, af en toe roerend, tot de saus dikker wordt, ongeveer 10 tot 15 minuten.
  4. Proef en breng op smaak met zout en peper naar wens.

Geniet er meteen van of laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 1 week.

Je kunt BBQ-saus ook invriezen. En bewaar ze maximaal 3 maanden in de vriezer. Ontdooi de saus vóór gebruik een nacht op de bovenste plank van de koelkast.

Vorige publicatie: Dumplings voor het Chinese Nieuwjaar: heerlijke jiaozi met champignons

Volgende publicatie: 60 minuten en een heerlijk zomers tussendoortje is klaar! Hoe aromatische gepekelde tomaten te bereiden

Gerelateerde publicaties