Heerlijke soep in 10 minuten: bonen-granensoep met worstjes voor lunch en diner

Heerlijke soep in 10 minuten: bonen-granensoep met worstjes voor lunch en diner

Ik hou van recepten uit de serie ‘eenvoudiger kan niet’, of ‘het duurt langer om een ​​recept te lezen dan om het gerecht te bereiden’. Bonengranensoep met worst voldoet aan beide definities. Simpele en betaalbare ingrediënten, weinig kooktijd en het eindresultaat is een stevige soep met een rijke smaak.

Het recept kan de gevoelens beledigen van degenen die pleiten voor een gezonde levensstijl: het gebruik van ongezonde (volgens sommige vertegenwoordigers van een gezonde levensstijl) worstjes en in blokjes gesneden kippenbouillon in het gerecht. Maar aan de andere kant ben ik er zeker van dat het degenen zal aanspreken die niet graag lang aan de kachel staan, maar graag heerlijk eten.

Neem 30 seconden de tijd en sluit u aan bij de blog “Hallo, Andrey!” Ontvang dagelijks recepten in uw nieuwsfeed. Inspireren en geïnspireerd worden.

Bonen-graansoep met worstjes

Deze soep kan worden gemaakt van ingeblikte bonen en granen (lees het recept hieronder), of van bevroren maïs en gekookte bonen).

Naast melkworsten kun je in dit recept ook rookworsten en worsten en jachtworsten gebruiken.

Ingrediënten

voor 4 porties

  • Rode bonen uit blik - 2 blikjes (elk 400 gram);
  • Ingeblikte suikermaïs - 1 blik (400 gram);
  • Worsten - 400 gram;
  • Uien - 2 middelgrote uien;
  • Verse wortelen - middelgrote wortelgroenten;
  • Knoflook - 2-3 teentjes;
  • Kippenbouillon - 2 liter (of 2 blokjes + water);
  • Groene uien - een klein bosje;
  • Plantaardige olie - om te frituren;
  • Zout, gemalen rode peper - naar smaak.

Hoe koken

Bereid de groenten voor: schil de uien en wortels. Snijd de groenten in kleine blokjes.

Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook 2-3 minuten.

Voeg de uien en wortels één voor één toe en bak tot de groenten een mooie gouden kleur krijgen.

Open blikken bonen en maïs en giet overtollige vloeistof eruit.

Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook.

Voeg bonen, maïs en geroosterde groenten toe aan de bouillon.

Snijd de worstjes in kleine cirkels. Voeg ze toe aan de soep.

Kook de soep 5-7 minuten.

Zet het vuur uit. Proef de soep.

Breng de soep tot in de perfectie op smaak met peper en zout.

Snijd de groene uien diagonaal en voeg toe aan de soep.

Serveer bonen- en graansoep met worstjes en brood.

Zet mayonaise op tafel. Misschien zullen sommige van uw gasten of huisgenoten deze soep met mayonaise meer lekker vinden.

Creëer in uw keuken! Kook eenvoudig en snel. Thuis koken!

Vorige publicatie: Mijn favoriet is eenvoudige gebakken kip

Volgende publicatie: Kapustnyak - een eenvoudige soep die voor grote controverse zorgt

Gerelateerde publicaties