Mijn favoriet is eenvoudige gebakken kip

Mijn favoriet is eenvoudige gebakken kip

Dit is een minimalistisch recept met slechts één hoofdingrediënt: kip. Maar zout en tijm spelen daarin een belangrijke rol.

Ik kook kip minstens 3 keer per maand op deze manier. En het lijkt mij dat dit recept goed is voor het koude seizoen.

Geloof me, iedereen kan heerlijke kip koken! Volg gewoon mijn tips.

Neem 30 seconden de tijd en sluit u aan bij de blog “Hallo, Andrey!” Ontvang dagelijks recepten in uw nieuwsfeed. Inspireren en geïnspireerd worden.

Eenvoudige gebakken kip

Ingrediënten

2-4 porties

  • Eén hele kip, met een gewicht van 1 tot 1,5 kilogram;
  • Grof zout en versgemalen zwarte peper;
  • 2 theelepels gehakte tijm (optioneel);
  • Ongezouten boter;
  • Dijon mosterd.

Hoe koken

Stap 1

Spoel de kip af en droog hem vervolgens goed af met keukenpapier, van binnen en van buiten. Hoe minder vloeistof, hoe droger de hitte, hoe beter. Je kunt de kip in een ovenschaal plaatsen en een nachtje in de koelkast, onafgedekt, in de koelkast zetten.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.

Stap 3

Zout en peper de binnenkant van de kip en bind de vogel op.

Als je een vogel vastbindt, blijven de vleugels en poten dicht bij het lichaam; de uiteinden van de drumsticks bedekken de bovenkant van de borst en beschermen deze tegen uitdrogen. Door het binden wordt de kip gelijkmatig gaar en ziet de vogel er ook mooier uit als hij wordt gebakken.

Stap 4

Zout nu de kip - ik bestrooi de vogel graag met grof zout, zodat deze het hele karkas met een uniforme laag bedekt en de schil knapperig, zout en aromatisch wordt (voor 1 kip heb je ongeveer een eetlepel zout nodig).

Breng op smaak met peper.

Stap 5

Plaats de kip in een koekenpan of braadpan en wanneer de oven op de gewenste temperatuur is, plaatst u de kip in de oven.

Ik laat het met rust - ik geef het geen water, ik voeg geen olie toe; dat kan als je wilt, maar ik denk dat het stoom creëert die niet nodig is.

Bak tot het klaar is, 50 tot 60 minuten.

Stap 6

Haal de kip uit de oven. Bestrijk de kip met het kookvocht en bestrooi met gehakte tijm. Laat het 15 minuten op een snijplank staan.

Stap 7

Verwijder het touw.

Snijd de kip in stukjes: vleugels apart, poten apart. Snij de borst doormidden en serveer met bot. De bediening pretendeert niet superelegant te zijn. Giet gesmolten boter over het vlees.

Serveer met mosterd en eventueel een eenvoudige groene salade of groenten.

Je begint met een mes en vork en uiteindelijk gebruik je je handen omdat het zo heerlijk is!

Vorige publicatie: Polenta: alles wat je moet weten over het heerlijke eten van Noord-Italië

Volgende publicatie: Heerlijke soep in 10 minuten: bonen-granensoep met worstjes voor lunch en diner

Gerelateerde publicaties