Favoriete knoflooksoep: je kunt het eten, zelfs als er kussen gepland is

Favoriete knoflooksoep: je kunt het eten, zelfs als er kussen gepland is

Dit is een heerlijk eenvoudig recept dat je keer op keer wilt maken. Deze heerlijke romige knoflooksoep is gevuld met de heerlijk milde umami-smaak van langzaam geroosterde knoflook.

Maak je geen zorgen dat je moet kiezen tussen je vrienden en deze soep

In plaats van rauwe of geroosterde knoflook te gebruiken, die een sterke en scherpe geur heeft (enkele dagen houdbaar), gebruikt het recept geroosterde knoflook.

Geroosterde knoflook is iets heel anders en wonderbaarlijk magisch. Na 45 minuten in de oven verandert de knoflookbol in zachte, romige, zoete en licht nootachtige kleine teentjes, totaal anders dan hun rauwe versie. De knoflook mengt zich met de andere ingrediënten in de soep en creëert warme en gezellige lepels rijke umami-smaak.

5 eenvoudige stappen om knoflooksoep te maken

Als je een paar kroppen geroosterde knoflook over hebt, eet je deze soep in ongeveer 20 minuten. Als dat niet het geval is, duurt de voorbereiding iets minder dan een uur.

Stap 1

Rooster eerst de knoflook.

Stap 2

Begin de soep door de uien in olie te bakken tot ze glazig worden.

Stap 3

Voeg wijn, kruiden, kippenbouillon en aardappelen toe en breng de soep aan de kook.

Stap 4

Zodra de knoflook zacht is (en koel genoeg om je vingers niet te verbranden), knijp je de kruidnagels uit de schil en voeg je ze toe aan de soep.

Stap 5

Nu hoef je alleen nog maar de soep op te kloppen en een beetje room en Parmezaanse kaas toe te voegen om de smaak naar een hoger niveau te tillen.

Lees hieronder meer.

Romige knoflooksoep

Ingrediënten

  • 3 middelgrote knoflookkoppen;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 1 eetlepel boter;
  • 1 grote ui;
  • zout en peper;
  • 100 ml. witte wijn;
  • 1 eetlepel van een mengsel van Italiaanse kruiden;
  • 1 liter kippenbouillon (je kunt groentebouillon gebruiken);
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in vieren gesneden;
  • 100 ml. heavy cream;
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas;

Om in te dienen

  • Minicroutons;
  • Gehakte peterselie;
  • Geraspte Parmezaanse kaas;

Hoe koken

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Snijd de uiteinden van de knoflookkoppen af ​​en plaats ze met de snijkant naar boven in het midden van een stuk aluminiumfolie (zie opmerkingen). Besprenkel de bovenkant met olijfolie en dek af met folie om 3 kleine pakketjes te maken. Doe de knoflook in een kleine pan en rooster gedurende 45 minuten of tot hij zacht is. Haal het uit de oven en open de zakjes voorzichtig, zodat de knoflook kan afkoelen.

Terwijl de knoflook bakt, maak je de soep. Smelt de boter in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg ui, zout en peper toe en kook tot de ui glazig is – ongeveer 3 minuten.

Voeg witte wijn en Italiaanse kruiden toe en laat 1 minuut sudderen. Voeg kippenbouillon en aardappelen toe aan de pan. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 15 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.

Gebruik onderwaterblender (of gewone blender - zie opmerkingen) om de soep super romig te mixen. Voeg de room en Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met een handvol mini croutons, wat gehakte peterselie en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Opmerking

  1. Als koken in aluminiumfolie je ongemakkelijk maakt, bekleed je knoflookzakjes dan met bakpapier om een ​​barrière te creëren tussen de knoflook en de folie.
  2. Als je een gewone blender gebruikt om de soep te mixen, laat de soep dan eerst een paar minuten afkoelen. Werk vervolgens in batches, waarbij u de blender telkens slechts voor de helft vult en het deksel op een kier houdt terwijl u de soep mixt.

Neem 30 seconden de tijd en sluit u aan bij de blog “Hallo, Andrey!” Ontvang dagelijks recepten in uw nieuwsfeed. Inspireren en geïnspireerd worden.

Vorige publicatie: Het blijkt dat je van oud brood een heerlijke soep kunt maken. Hier zijn 6 verschillende recepten voor Italiaanse pancottosoep

Volgende publicatie: Hoe aromatische lamskoteletten in het Vietnamees te koken: zowel voor Valentijnsdag als voor 23 februari en 8 maart

Gerelateerde publicaties