Hoe paardenbloemen goed zijn voor het lichaam

Hoe paardenbloemen goed zijn voor het lichaam

Heel veel mensen zien paardenbloemen als onkruid. Maar weinig mensen weten dat deze felgele bloemen verbazingwekkende helende eigenschappen hebben. Wat het nut is van paardenbloemen voor ons lichaam, delen we in het artikel van vandaag.

Van deze plant kun je thee bereiden, en variëteit. Het zal erg lekker en nuttig zijn! Bovendien kost zo'n kookproces niet veel tijd. Welnu, het gunstige effect van het drinken van een drankje of jam van paardenbloemen zul je heel lang voelen.

Wat paardenbloemen goed voor onze gezondheid zijn

Aromatische thee

Paardenbloementhee staat al heel lang bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Hier zijn een paar redenen waarom je het zou moeten drinken:

  • Paardenbloem bevat stoffen in zijn samenstelling die helpen bij het verwijderen van gifstoffen en overtollig cholesterol uit de lever. Dit draagt bij aan een betere werking van dit orgaan.
  • Paardenbloem thee verbetert de werking van het maagdarmkanaal en helpt constipatie en andere problemen te bestrijden.
  • Paardenbloem heeft infectiewerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit helpt bij het bestrijden van ontstekingen in het lichaam.
  • Regelmatige consumptie van paardenbloemthee helpt de immuniteit te versterken. Een dergelijke drank helpt het lichaam om verschillende infecties en ziekten te bestrijden.

Hoe zet je thee op de juiste manier?

  1. Om een drank van de wortels van de plant te bereiden, gebruik je paardenbloemen met volledig gevormde wortels. Dit is belangrijk: Vervolgens nemen we de wortels van de plant en hakken ze fijn. Droog de paardenbloemen in een koekenpan zonder olie toe te voegen. Giet vervolgens 1 theelepel wortels met 200 ml schoon water. Kook de plant 10 minuten. Dan is het afgekoeld, giet het in kopjes en voeg suiker naar smaak toe.
  2. Om de tweede versie van thee te bereiden, nemen we paardenbloemen. Was ze van onzuiverheden. Scheid de bloemblaadjes. Doe ze in een theepot. Overgiet de plant met kokend water. Zeef de drank na 5 minuten trekken door een zeef. Voeg honing toe aan de licht afgekoelde thee. Klaar!

Lekkere jam

Deze paardenbloemenjam is een zeer waardevol product vanuit gezondheidsoogpunt. En dit is waarom:

  • Paardenbloem bevat veel antioxidanten. Ze helpen cellen beschermen tegen vrije radicalen en voorkomen vroegtijdige veroudering.
  • De antioxidanten en vitamine C in paardenbloemen bevorderen een gezonde huid en maken haar steviger en stralender.

Hoe maak je paardenbloemenjam voor de winter

Benodigde ingrediënten:

  • 600 g suiker
  • 200 g paardenbloemen
  • 500 ml water
  • 0,5 theelepel citroenzuur

Bereidingswijze:

  1. Knip de gele bloemblaadjes van de paardenbloemen af met een schaar. Doe ze in een steelpan. Overgiet de plant met schoon water. Zet op het fornuis.
  2. Breng de inhoud van de pan aan de kook. Giet er dan citroenzuur bij, dat zal helpen om de heldergele kleur van paardenbloemen te fixeren. Verminder het vuur tot het minimum.
  3. Laat de pot een half uur op het fornuis staan. Zet dan het vuur uit. Dek de pot af met een deksel. Laat het paardenbloemenmengsel in deze vorm 1 uur trekken.
  4. Zeef het afkooksel door een dubbelgevouwen gaasje. Knijp de bloemen grondig uit. Doe ze vervolgens in een steelpan. Giet suiker bij de paardenbloemen. Zet de pan op het vuur.
  5. Tot de suiker volledig is opgelost, roer je alles goed door met een lepel. Dan koken we het paardenbloemenmengsel een half uur zonder te roeren.
  6. Giet de hete jam in gesteriliseerde potten. Sluit ze goed af met deksels. Laat de jam op kamertemperatuur staan tot hij volledig is afgekoeld. Klaar!

Nadat de jam is afgekoeld, zal hij dikker worden en zal het schuim bezinken. De bereiding zal lijken op bijenhoning. Van paardenbloemen kun je trouwens niet alleen jam en thee maken, maar ook geurige olie.

Vorige publicatie: Hoe een anthurium vermeerderen door een blad

Volgende publicatie: Snel het huis schoonmaken: de “Drie Lepels” methode

Gerelateerde publicaties