Hoe een anthurium vermeerderen door een blad

Hoe een anthurium vermeerderen door een blad

Anthurium is een prachtige plant met ongewone rode bloemen, die perfect zijn om je bloementuin mee te versieren. Als je het aantal van zijn struiken in je huis wilt vergroten, is het de moeite waard om een eenvoudige methode te proberen om een anthurium met bladeren te vermeerderen. Het is heel eenvoudig en zelfs een beginnende bloemist kan ermee overweg.

De effectiviteit van de methode ligt in het gebruik van mangoschijfjes. De tropische vrucht stimuleert de snelle opkomst van wortels en verandert vervolgens in een voedzame meststof. Kleine arturiums houden hier erg van, dus met de juiste zorg krijg je in korte tijd een nieuwe gewortelde plant.

Instructies voor het vermeerderen van een anthurium

Maak de blaadjes klaar

  • Knip een paar anthuriumblaadjes af.
  • Snijd de stengel onder het blad af.
  • Maak met een tandenstoker enkele gaatjes in de afgeknipte stengel.
  • Behandel de afgeknipte punten met een groeistimulans.

Mango's gebruiken

  • Neem een rijpe mango, die zal dienen als een organische meststof vanwege de hoge hoeveelheid vitaminen en voedingsstoffen.
  • Snijd de mango in dunne plakjes.

Bladeren planten

  • Leg de mangoplakjes op vruchtbare losse grond.
  • Leg de anthuriumbladeren bovenop de mango.
  • Dek ze af met aarde.

Anthurium Water geven en verzorgen

  • Geef de beplanting overvloedig water met schoon, goed gedraineerd water.
  • Verzorg de zaailingen op de gebruikelijke manier.

Binnen een maand beginnen de anthuriumbladeren te groeien en ontwikkelen ze een gezond en sterk wortelstelsel. Tegen die tijd kan er een helderrode bloem op verschijnen. Als de bladeren wortel hebben geschoten, kunnen ze worden overgeplant in een grote cachepot waar ze verder zullen groeien en uitgroeien tot prachtige bossen anthuriums. Het resultaat is een prachtige aanwinst voor je bloementuin.

Tip: Voor de beste groei en bloei zet je de anthurium op een lichte plaats, vermijd direct zonlicht en vergeet niet regelmatig water te geven en te bemesten.

Vorige publicatie: Doubanjiang is het geheim van de Sichuan-keuken dat je gerechten zal transformeren

Volgende publicatie: Hoe paardenbloemen goed zijn voor het lichaam

Gerelateerde publicaties