Lunch in 20 minuten: Italiaanse soep met gegrilde kip en bonen

Lunch in 20 minuten: Italiaanse soep met gegrilde kip en bonen

Soep wordt hartig, lekker en erg smaakvol. Het belangrijkste is om van tevoren gegrilde kip te kopen.

Gegrilde kip kan de voorbereiding van het avondeten echt makkelijker maken, vooral als je deze Italiaanse soep bereidt, waarbij je een stuk knapperig brood en een glas rode wijn nodig hebt.

Wat voor soort kippenvlees gebruik je?

Je kunt in dit recept vlees van elk deel van de kip gebruiken: borst, dijen, poten. Je hoeft geen hele rotisserie-kip te kopen, maar je kunt wel borst of dijen kopen.

Het is aan jou of je geroosterd vel gebruikt, ik niet.

Italiaanse gerookte kip en bonensoep

Ingrediënten

voor 6 porties

  • 2 theelepels olijfolie (om te bakken);
  • 2 stengels prei, alleen witte en lichtgroene delen;
  • 1 eetlepel gehakte verse salie of 1/4 theelepel gedroogde salie;
  • 1 liter kippenbouillon;
  • 2 kopjes water;
  • 2 blikken cannellinibonen (grote witte bonen) voor 400 gram;
  • 1 kilo gebraden kip;
  • 2 middelgrote aardappelknollen;
  • 1 middelgrote wortel;
  • 1 bosje peterselie (om te serveren indien gewenst).

Hoe te bereiden

  1. Open de blikken bonen, laat het vocht eruit lopen. Spoel de bonen af.

    1. Was de aardappelen en wortelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes (of stro).
  2. Was, droog en snijd de prei in ringen van ongeveer 2 centimeter elk.

  3. Verwijder het vel van de kip, scheid het vlees van de botten en hak of breek het in vezels met je handen.

  4. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak, onder regelmatig roeren, tot hij zacht is, ongeveer 3 minuten.

  5. Voeg de salie toe en blijf koken tot ze geurig zijn, ongeveer 30 seconden.

  6. Voeg de bouillon en het water toe, voeg de gesneden groenten toe en zet het vuur hoog, dek af en breng aan de kook.

  7. Voeg de bonen en kip toe en kook, onafgedekt, onder af en toe roeren, tot ze door en door verhit zijn, ongeveer 5 minuten.

  8. Voeg de gehakte peterselie toe.

Serveer de Italiaanse kip- en bonensoep warm. Vergeet niet een bord knapperig brood en een glas rode wijn op tafel te zetten. Zet ook je favoriete Italiaanse muziek op om in de stemming te komen.

Let op: aardappelen en wortelen hoeven niet te worden toegevoegd en garneer de soep bij het serveren met peterselie.

Vorige publicatie: Waarmee kun je ramson koken: 5 recepten voor seizoensgerechten

Volgende publicatie: Witte borsjt (Bialy Barszcz): een heerlijke paassoep uit Polen

Gerelateerde publicaties