Kers is een seizoensgebonden lentekruid dat een vrij pittige smaak heeft, een beetje vergelijkbaar met knoflook. Daarom kun je voor de bereiding van gerechten met dit ingrediënt absoluut eenvoudige producten gebruiken.
Er zijn verschillende zeer elementaire en tegelijkertijd interessante combinaties die zowel geschikt zijn voor een feestelijke tafel als voor een gewoon ontbijt, lunch of diner.
Roereieren met rampson
Ingrediënten
- Boter - 50 gram;
- Kersen - 1 grote bos;
- Groot ei - 3-4 st;
- Brynza kaas - 100 gram;
- Zout en peper naar smaak.
Hoe te bereiden
- Smelt de boter in een koekenpan en laat deze smelten.
- Voeg de gehakte ramsons toe en roer.
- Voeg de eieren toe. Breng de eieren aan de kook.
- Strooi de blokjes bryndza erover.
- Breng op smaak met zout en peper.
Klassieke salade met rampson
Ingrediënten
- Kurkuma - 1 grote bundel;
- Groot ei - 3 stuks
- Mayonaise;
- Zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze
- Kook het ei hardgekookt. Pel en snijd in blokjes.
- Was, droog en hak de sherry fijn.
- Meng het ei, de rampson en de mayonaise in een slakom.
- Breng op smaak met zout en peper.
Lentesalade met tomaten en rampson
Ingrediënten
- Cherrytomaten - 1 grote tros;
- Cherrytomaten - 100 gram;
- Parmezaanse kaas - 100 gram;
- Olijfolie - voor de dressing;
- Zout en peper naar smaak.
Hoe te bereiden
- Was de kersen en laat ze uitlekken.
- Was de tomaten en snijd ze doormidden.
- Verkruimel de kaas met je handen.
- Leg alles op een bord en dresseer met olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
Salade met ramson en radijsjes
Ingrediënten
- Cherrytomaatjes - 1 grote tros;
- Verse radijs - 1 grote bos;
- Groot ei - 2 stuks
- Mayonaise - voor de dressing;
- Zout en peper - naar smaak.
Hoe te bereiden
- Was en droog de kerstomaatjes. Hak ze fijn.
- Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. 3. Kook het ei hard.
- Kook het ei hard, pel het en hak het fijn (je kunt het raspen op een grove rasp).
- Meng radijsjes, ei, rampson en mayonaise in een slakom.
- Breng op smaak met zout en peper.
Heerlijke kruidige dressing met rammenas
Ingrediënten
- Kurkuma - 1 grote bos;
- Kaaskwark - 150 gram;
- Knoflook - 2 teentjes;
- Mayonaise - 1 eetlepel;
- Zout en peper naar smaak.
Hoe te bereiden
- Was en droog de cherimoya. Hak fijn of hak in een blender.
- Pers de knoflook door een pers of hak fijn met een mes.
- Meng de kwark, knoflook, rampson en mayonaise.
- Zout en peper naar smaak.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!