Paaskoelich met amandelen en gekookte gecondenseerde melk: een recept voor feestelijk bakken

Paaskoelich met amandelen en gekookte gecondenseerde melk: een recept voor feestelijk bakken

Het duurt bijna 5 uur om deze kulich te bereiden, dus ik raad aan om er 's ochtends mee te beginnen. En ja, vergeet niet dat je altijd moet bakken met goede gedachten in je hoofd.

Nog een recept voor paaskulich. Deze keer voor de zoetekauwen. Hier is een kulich met gekookte gecondenseerde melk en zure room en amandelen.

Kulich met amandelen op gekookte gecondenseerde melk en zure room

Ingrediënten

Voor het gemak staan alle ingrediënten vermeld in eetlepels en theelepels.

  • Verse melk (kamertemperatuur) - 10 theelepels;
  • Droge gist - 1 theelepel met een schuifje;
    • Vette zure room - 2 eetlepels;
  • Gekookte gecondenseerde melk - 2 eetlepels
  • Tarwebloem - 10 el. l.;
  • Grote eieren - 2 st;
  • Eigeel - 1 stuk;
  • Suiker - 6 el;
  • Boter - 3 el;
  • Zout - 1 snufje;
  • Rijsmiddel voor deeg - 1 theelepel;
  • Vanilline - 1 snufje;
  • Sultana's - 1 kleine handvol;
  • Gemalen amandelen - 2 eetlepels;
  • Brandy - 1 theelepel;
  • Suiker- of chocoladeglazuur - voor decoratie;
  • Amandelschilfers - voor decoratie.

Hoe te bereiden:

  1. Begin met het bereiden van de opara: los de gist op in de melk en laat 10 minuten staan. Meng de zure room met de gekookte gecondenseerde melk tot een gladde massa. Voeg toe aan de melk met de gist en 2 eetlepels bloem. Meng goed, dek af met huishoudfolie en laat 20 minuten op een warme plek staan.

  2. Scheid, terwijl de gist rijst, de eiwitten van de dooiers. Klop de dooiers met de suiker, vanille en zout. Klop de eiwitten tot een stabiel schuim.

  3. Voeg de brandewijn en het suiker-eigeelmengsel toe aan de opara. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Terwijl je blijft roeren, voeg je voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe. Voeg als laatste de zachte boter en de gemalen amandelen toe. Meng alles goed door elkaar.

  4. Bedek het deeg met een vochtige handdoek en laat het rijzen. Kneed het deeg door de sultana's toe te voegen. Laat het deeg nogmaals 60 minuten rijzen. Kneed het deeg vervolgens opnieuw en laat het opnieuw 60 minuten rijzen.

  5. Vet de vormpjes in met boter en bestrooi met bloem, vul de vormpjes met een derde van het deeg. Laat 1,5 uur rijzen.

  6. Bestrijk het deeg met de eidooier en zet het in een op 180 ºC verwarmde oven. Bak 40 minuten tot 1 uur (afhankelijk van de grootte van de vorm en je oven).

  7. Laat volledig afkoelen en bestrijk dan met poedersuiker of chocolade en bestrooi met amandelschilfers.

Eet smakelijk!

Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: 5 kebabmarinades: van klassiek tot exotisch

Volgende publicatie: Waarmee kun je ramson koken: 5 recepten voor seizoensgerechten

Gerelateerde publicaties