Rabarbercharlotte: een seizoensgerecht met een aangenaam zuurtje

Rabarbercharlotte: een seizoensgerecht met een aangenaam zuurtje

Het rabarberseizoen is in volle gang. Bundels met stengels rabarber zijn verschenen op de markt en bij de grootmoeders bij de Magneet. Het beste is om geen tijd te verliezen en iets lekkers te maken van deze seizoensplant. Bijvoorbeeld charlotte, die heel licht, luchtig en met een aangename zuurheid wordt.

Het kan met of zonder appels worden gemaakt.

Charlotka kan worden gemaakt met rabarber alleen of met appels. Dan moeten de appels worden gewassen, geschild en van klokhuis ontdaan. En snijd ze in kleine stukjes.

Rabarber Charlotka

Ingrediënten

Voor de vulling

  • rabarberstengels - 500 gram;
  • bessenzure room (of gewoon zetmeel) - 1 pakje (40 gram);
  • strooisuiker - 2 eetlepels;

Voor het deeg

  • vers groot ei - 6 st;
  • suiker - 200 gram;
  • vanillesuiker - 1 pakje (15 gram);
  • tarwebloem - 200 gram;
  • rijsmiddel - 2 theelepels.

Hoe te bereiden:

  1. Schil de stengels rabarber met een dunschiller ("huishoudster") en snijd ze in kleine stukjes.

  2. Bestrooi de rabarber met gedroogde zuurkool of zetmeel. Roer. Als je de charlotte met appels bereidt, moeten die in dit stadium ook aan de rabarber worden toegevoegd.

  3. Begin met het bereiden van het deeg. Klop hiervoor de eieren met suiker en vanillesuiker tot een stabiele weelderige massa.

  4. Voeg gezeefde bloem en bakpoeder toe aan de opgeklopte massa. Meng het deeg tot een gladde massa.

  5. Vet een ovenschaal in met olie en bekleed met bakpapier. Verdeel de rabarber (of rabarber/appelmengsel) over de bodem van de vorm.

  6. Strooi er suiker overheen.

  7. Giet het beslag erin.

  8. Bak ongeveer 60 minuten op 180 graden Celsius.

Serveer met thee of verse melk. Het is erg lekker!

Rabarbercharlotte is zowel warm als koud lekker.

Kook thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk.

Vorige publicatie: Maak de perfecte zelfgemaakte kippenpaté voor jou en je gezin. Eenvoudig recept in 10 minuten

Volgende publicatie: Jonge koolbeignets met zure room als ontbijt - een heerlijk begin van de dag

Gerelateerde publicaties