Kijk je wel eens naar de samenstelling van die kippenpasteitjes die je in de winkel koopt? Vertrouw je wat er op het etiket staat? Ik eerlijk gezegd niet! Daarom maak ik de perfecte kippenpaté zelf. Dan weet ik tenminste precies welke ingrediënten erin gaan en weet ik zeker dat het heel romig en lekker wordt!
Probeer dit recept van mij eens en geef me feedback als je de kippenpaté lekker vond.
De eerste keer dat ik de perfecte kippenpaté maakte, was voor mijn toenmalige moeder. Ze zei dat ze in haar hele leven nog nooit zoiets lekkers had gegeten. En ze was in de 70 en zelf een goede kok. Zou je zeggen dat mijn moeder me gewoon aan het vleien was? Dat dacht ik ook, maar ze bleef me vragen om die paté te maken. Tot de dag dat ze overleed.
Het perfecte kiprecept is makkelijk en heel snel te maken. Je hebt niet meer dan 10 minuten nodig, de tijd om de kip te koken en de tijd om de paté af te koelen niet meegerekend.
Recept voor perfecte zelfgemaakte kippenpaté
Ingrediënten
- Gekookte kippenborsten - 2 stuks
- Uien - de helft van een middelgrote ui;
- Verse wortelen - 1 kleine wortel;
- Kippenbouillon - 50 ml;
- Zout - 1 theelepel
- Gemalen zwarte peper - 1 theelepel;
- 82% boter - 70 gram;
- Plantaardige olie - om te bakken.
Zo maak je perfecte zelfgemaakte kippenpaté (stap-voor-stap recept)
- Pel de ui en de wortels. Rasp de wortel op een grove rasp en snijd de ui in kleine blokjes.
- Fruit de ui en wortel in plantaardige olie tot ze zacht zijn. laat afkoelen.
- Doe in de mengkom de gekookte kipfilets, gebakken uien en wortelen, zout, peper en in vezels gescheiden boter. Voeg de bouillon toe. Klop tot een gladde massa.
- Doe de paté in een bak met een deksel. Sluit het deksel en zet 30-45 minuten in de koelkast.
Serveer de kippenpaté met geroosterde sneetjes wit brood en ingelegde uien.
Zoals je ziet is het maken van de perfecte zelfgemaakte kippenpaté heel snel en gemakkelijk!
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!