Bolognese met gehakt en spaghetti in een pan. Italiaans gerecht voor een prikkie voor elke dag

Bolognese met gehakt en spaghetti in een pan. Italiaans gerecht voor een prikkie voor elke dag

Een heel lekker bolognese recept waarmee je elke avond het hele gezin kunt voeden. Dit gerecht komt uit de Italiaanse keuken en is gemaakt van betaalbare producten.

Simpel en lekker:)

Recept voor bolognese met gehakt in een koekenpan

Ingrediënten:

  • Varkensgehakt of een mengsel met kippengehakt - 300-350 gr;
  • Wortel en ui - 1 stuk klein;
  • Tomaat - 1 middelgrote of 2 kleine tomaten;
  • Tomatenpasta - 1,5-2 el;
  • Suiker - een snufje;
  • Plantaardige olie - 2-3 el;
  • Knoflook - 1-2 teentjes naar smaak;
  • Zout naar smaak;
  • Van kruiden - een snufje basilicum en oregano peper.
  • Water - 180-200 ml.

Hoe maak je bolognese in een koekenpan?

Ik zal het je stap voor stap vertellen - het is niet moeilijk.

1)Rasp de wortels en snipper de ui fijn. Begin met bakken in een pan met olie. Bak ongeveer 5-7 minuten tot ze “doorzichtig” zijn. Voeg het gehakt toe aan de groenten en meng meteen goed. Bak 7-10 minuten op laag vuur. Roer met een spatel om eventuele klontjes gehakt fijn te maken.

2)Voeg de fijngesneden tomaat toe. In sommige recepten wordt aanbevolen om het velletje van de tomaat te verwijderen - om dit te doen, dompel je de tomaat in kokend water en dan is het gemakkelijk te verwijderen, en dan snijd je gewoon het vruchtvlees. Meng met het vlees en de wortels. Bak 3-5 minuten.

3)Voeg tomatenpuree, suiker, zout en kruiden toe aan de groenten en het vlees. Meng grondig, giet het water erbij en roer nogmaals. Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat 20-25 minuten sudderen. Vijf minuten voor het koken kun je fijngehakte knoflook toevoegen.

Terwijl het vlees kookt, kun je pasta, vermicelli of nestjes koken.

Het wordt nog lekkerder als je verse kruiden en wat harde kaas toevoegt.

Leg de spaghetti of pasta op een bord, voeg het vlees toe en klaar is kees! - een heerlijk, stevig diner is klaar!

Ik wens je veel plezier, het is heerlijk geworden en ik zal blij zijn als je iets aan zo'n eenvoudig recept hebt)

Vorige publicatie: Ik maak deze jam elke zomer van ontpitte abrikozen. Hele schijfjes in heldere siroop

Volgende publicatie: Een taart vol bessen in een dun deeg Ik maak een gist- en ei-loos deeg. Gewoon mengen en bakken

Gerelateerde publicaties