Deze soep is niet snel klaar. Maar voor een rijke smaak en aroma, die je krijgt bij het bereiden van de paddenstoelensoep, kun je je nergens haasten.
Zwarte boerenpaddenstoelensoep wordt bereid met gedroogde paddenstoelen. Er is 2-3 uur nodig om de paddenstoelen te bereiden.
Zwarte boerenchampignonsoep (eenvoudig recept)
Ingrediënten
voor 4 porties
- Mengsel van gedroogde wilde paddenstoelen - 50 gram;
- Verse aardappelen - 4 middelgrote knollen;
- Verse wortelen - 1 grote wortel;
- Ui - 1 middelgrote bol;
- Zonnebloemolie - 2-3 eetlepels;
- Boter - 50 gram.
- Water - 2 liter.
Hoe te koken
Doe de droge paddenstoelen in een vergiet en spoel ze goed af onder stromend water.
- Doe de paddenstoelen in een kom en giet er 2 liter koud water over. Laat de champignons 2-3 uur opzwellen.
Breng de champignons vervolgens samen met het water over in een steelpan en breng de champignons aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat nog 25-30 minuten sudderen.
Haal de paddenstoelen met een schuimspaan uit de bouillon en zeef de bouillon twee keer door gaas.
Doe de bouillon en champignons terug in de pan. Zet het vuur aan.
Schil de groenten en snijd in rietjes.
Bak de wortelen en uien in een koekenpan met plantaardige olie tot ze zacht zijn.
Voeg de aardappelen toe aan de pan met de champignons. Laat ongeveer 10 minuten koken.
Voeg het braadstuk toe aan de soep.
Voeg boter toe aan de pan.
- Voorgekookte peperkorrels;
- voorgekookte langkorrelige rijst;
- gehakte kruiden (peterselie, dille, enz.);
- zure room;
- roggebroodkruim.
Of je voegt alles tegelijk toe: grutten, groenten, zure room en paneermeel.
Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!