25 teentjes knoflook voor 1,5 kilo komkommers: een recept voor frisse, knapperige komkommers voor de winter zonder gedoe

25 teentjes knoflook voor 1,5 kilo komkommers: een recept voor frisse, knapperige komkommers voor de winter zonder gedoe

Voor dit recept hoef je de komkommers niet vaak met kokend water te overgieten en het is zelfs niet nodig om een marinade te bereiden.

Het enige wat je nodig hebt, is de juiste komkommers kiezen (ze moeten jong zijn en bij voorkeur even groot en dik), een paar eenvoudige handelingen uitvoeren, 12-14 uur wachten en de potten sluiten.

Als je je bezighoudt met de voorbereiding van groenten voor de winter, dan ken je waarschijnlijk al heel wat recepten voor komkommers. Er zijn recepten met komkommers die bijna koken in kokend water. Er zijn recepten met koud inmaken en er is zelfs een recept voor "dronken komkommers".

Verse knapperige komkommers voor de winter zonder gedoe

Ingrediënten

(voor 2 liter potten)

  • Verse komkommers -1,5 kilo;
  • Uien - 1 grote kop (ongeveer 150 gram);
  • Verse knoflook - 4 kroppen (20-25 teentjes);
  • Zout - 50 gram;
  • Suiker -120 gram;
  • Azijn 9% - 70 ml;
  • Dille - een klein bundeltje.

Let op: maak je geen zorgen dat het recept zoveel knoflook voorschrijft. Er is precies zoveel nodig! Al na een maand zal er niet meer zo'n heldere knoflooksmaak zijn als bij het koken. Knoflook speelt in dit geval de rol van bewaarmiddel.

Kooktechnologie

  1. Bereid de komkommers voor: week ze 2-3 uur in koud water, was ze daarna grondig en snijd de uiteinden eraf.
  2. Snijd de komkommers in gelijke, dunne ringen en doe ze in een grote kom.
  3. Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen.
  4. Hak de dille fijn met een mes.
  5. Pel en hak de knoflook fijn (met een fijne rasp, pers of blender).
  6. Voeg in een kom bij de komkommers de knoflook, ui, dille, zout, suiker en azijn en meng goed.
  7. Dek de kom af met voedselfolie en zet 12-14 uur in de koelkast. Daarna laten we alles nog een keer weken.
  8. Steriliseer de potten en doe er met een schone lepel de komkommers in.
  9. Goed aanstampen en het vrijgekomen komkommersap erover gieten.
  10. Dek af met een deksel en zet koel weg.

Open de pot in de winter en geniet van het aroma van de voorbije zomer en de smaak van verse komkommers.

Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk! Voorbereidingen treffen voor de winter is gemakkelijk!

Vorige publicatie: Zo maak je de juiste frambozenlimonade: heerlijk, helder en verfrissend

Volgende publicatie: Mijn ontdekking van deze zomer Geweldige aubergine- en paprikasalade met een ongebruikelijke tomatendressing

Gerelateerde publicaties