Kruidige komkommersalade

Kruidige komkommersalade

Dit eenvoudige recept voor pittige komkommersalade is perfect voor een snel en gemakkelijk bijgerecht. Met minimale ingrediënten maak je een heerlijke en verfrissende salade met knapperige komkommers in een rijke, pittige dressing die warmte toevoegt aan elke maaltijd.

Perfect bijgerecht voor elke gelegenheid

Komkommersalade is een populair gerecht op Chinese tafels. Het is perfect als knapperig voorgerecht bij een kom hete noedelsoep, als balancerend element bij stevige gesmoorde varkensborst, of als groene toevoeging bij gegrild vlees. Deze pittige komkommersalade is de perfecte keuze voor elke gelegenheid.

Spaanse peperolie.

Omdat chili-olie een belangrijk ingrediënt is in pittige komkommersalade, raad ik aan om het thuis te maken of een potje van een goed merk te gebruiken. Chili-olie maken is vrij eenvoudig en ik heb een paar recepten (chili-olie recept 1, chili-olie recept 2) die laten zien hoe je het in je eigen keuken kunt doen. Als je liever chili-olie koopt, neem dan bijvoorbeeld de klassieke Lao Gan Ma Chili Crisp.

Hoe je pittige komkommersalade serveert en bewaart

Pittige komkommersalade is een geweldig bijgerecht bij bijna elk Chinees hoofdgerecht. Je kunt het ook serveren als voorgerecht bij een BBQ-feestje. De salade is het lekkerst als je hem meteen na het koken serveert, maar je kunt hem ook van tevoren maken en meenemen naar het feest. Als je van plan bent om het van tevoren te maken en het de volgende dag te serveren, raad ik aan om de komkommer vlak voor het serveren te mengen met de dressing. Na het inmaken zal de komkommer vocht blijven afgeven en de dressing verdunnen.

Ingrediënten

  • 500 g - minikomkommers
  • 1/2 theelepel zout

Dressing

  • 2 el rijstazijn
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 1 teentje - knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel - chili-olie (gebruik minder als je een minder pittig gerecht verkiest)
  • 1 theelepel - geroosterde sesamzaadjes

Voorbereiding

1- Snijd de uiteinden van de komkommers. Leg de komkommer tussen twee eetstokjes. Maak dunne diagonale sneden in een hoek van 45 graden. Draai de komkommer om en doe hetzelfde aan de andere kant. Snijd de komkommer overdwars doormidden. Snijd ook de rest van de komkommers in plakjes en doe ze over in een grote kom. Voeg het zout toe en meng grondig met je handen. Laat 15 minuten weken om het water eruit te laten lopen. Spoel de komkommers vervolgens af en laat het water weglopen. Dep de komkommers droog met een papieren handdoek. 2. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom. 3. Giet de dressing vlak voor het serveren over de komkommers en meng goed. Als je niet meteen serveert, zullen de komkommers water blijven afgeven. Giet het water af voordat je het mengt met de dressing. Serveer op kamertemperatuur als voorgerecht of bijgerecht. Klaar.

Probeer het eens en deel je indrukken!

Vorige publicatie: Zelfgemaakte versie van Lao Gan Ma saus maken

Volgende publicatie: Doubanjiang is het geheim van de Sichuan-keuken dat je gerechten zal transformeren

Gerelateerde publicaties